Kış ortasında erik şurubu, şeftali reçeli falan yazmalar :)
Rahmetli Barış Manço misali, züluf ağanın düşkünü beyaz giyer kış günü hesabı oldu benimki ...
Bu da yazdan kalma bir iftar sofrası menüsü .. Hahahaha evet sonunda Müge'yi kaybettiniz :) Müge'nin ayarları karıştı anacım :)
Ne yapalım, yokluk insanı böyle yapıyor. Elinde, avucunda ne var ne yok sorguluyorsun, bir bakmışsın ki orada bir börek var yapılmış, yenmiş ama tarifi buralarda yok :)
Eeee öyle olunca Ocak-Şubat dinlemeden yazdan kalma iftar sofrası gelip konuyor bloga. Olsun gün olur, mübarek Ramazan ayı gelir çatar, açar açar okur benim canım okurum dedim :) kötü mü etmişim :)
İftar menümüz şöyleydi:
- Buğdaylı & Nohutlu Tavuk Çorbası (tarifi gelecek)
- Patates Mantısı
- Barbunya Pilaki
- Midye Börek
- İslim Kebabı (tarifi gelecek)
- Vişneli Sütlaç (tarifi gelecek)
Midye Börek, yapımı son derece pratik, sunumu çok şık ve lezzetli bir börek oldu..
Ben peynirli & maydanozlu olarak yapmıştım ilk denememi... ama iç malzemesi farklılaştırılarak değişik alternatifler denenebilir.
- 3 adet yufka (her bir yufkadan 4 adet börek çıkıyor)
- 150 gr (1 kase) ufalanmış beyaz peynir
- ince kıyılmış maydanoz (miktarı size bağlı)
- 1 yumurta (Sadece sarısı)
- 1 yemek kaşığı süt
- 100 gr eritilmiş (tavada) tereyağ
- 1/2 su bardağı su
Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
- Birinci yufkayı dört eşit üçgene bölüyoruz.
- Tavada erittiğimiz tereyağının içine su dökerek sulandırıyoruz (bardağın tamamını dökmeyin, yağ miktarınız azalmasın)
- Bir fırça ile üçgenlerden ilkini yağlıyoruz.
- Üçgenin sivri tarafından alt kısmına doğru parmağımızla çekip ortada birleştiriyoruz.
- Birleşen kısmın iki kenarını yukarı doğru kaldırıyoruz.
- Altta kalan kısmına iç harcımızı (peynir-maydanoz karışımı) koyup tıpkı kalın bir sigara böreği sarar gibi sarıp, ters çeviriyoruz. (Böylelikle büzdüğümüz kısım böreğin şeklini vermiş oluyor.)
- Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine süt ile inceltilmiş yumurta sarısı sürerek fırına veriyoruz.
- Kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
5 yorum:
ELLERİNİZE SAGLIK COK GUZELLL
Elinize sağlık hepsi çok güzel olmuş sevgiler...
Denenmesi gereken bir börek ellerinize sağlık
olsun yaz sen ne yazarsan yaz okurum ben :)
ellerine sağlık.
Görünüm nefiss. Eminim tadı da öyledir. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder