22 Ocak 2014 Çarşamba

YAYINLANMAMIŞ BİR İFTAR SOFRASI MENÜSÜ VE HAZIR YUFKADAN MİDYE BÖREK

Misafir Akşam Yemeği

Kış ortasında erik şurubu, şeftali reçeli falan yazmalar :)
Rahmetli Barış Manço misali, züluf ağanın düşkünü beyaz giyer kış günü hesabı oldu benimki ...
Bu da yazdan kalma bir iftar sofrası menüsü .. Hahahaha evet sonunda Müge'yi kaybettiniz :) Müge'nin ayarları karıştı anacım :)
Ne yapalım, yokluk insanı böyle yapıyor. Elinde, avucunda ne var ne yok sorguluyorsun, bir bakmışsın ki orada bir börek var yapılmış, yenmiş ama tarifi buralarda yok :)
Eeee öyle olunca Ocak-Şubat dinlemeden yazdan kalma iftar sofrası gelip konuyor bloga. Olsun gün olur, mübarek Ramazan ayı gelir çatar, açar açar okur benim canım okurum dedim :) kötü mü etmişim :)

İftar menümüz şöyleydi:
  • Buğdaylı & Nohutlu Tavuk Çorbası (tarifi gelecek)
  • Patates Mantısı
  • Barbunya Pilaki
  • Midye Börek
  • İslim Kebabı (tarifi gelecek)
  • Vişneli Sütlaç  (tarifi gelecek)
Midye Börek, yapımı son derece pratik, sunumu çok şık ve lezzetli bir börek oldu..
Ben peynirli & maydanozlu olarak yapmıştım ilk denememi... ama iç malzemesi farklılaştırılarak değişik alternatifler denenebilir.

Midye Börek

Malzemeler:
  • 3 adet yufka (her bir yufkadan 4 adet börek çıkıyor)
  • 150 gr (1 kase) ufalanmış beyaz peynir
  • ince kıyılmış maydanoz (miktarı size bağlı)
  • 1 yumurta (Sadece sarısı)
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 100 gr eritilmiş (tavada) tereyağ
  • 1/2 su bardağı su
Yapılışı:
  1. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
  2. Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
  3. Birinci yufkayı dört eşit üçgene bölüyoruz. 
  4. Tavada erittiğimiz tereyağının içine su dökerek sulandırıyoruz (bardağın tamamını dökmeyin, yağ miktarınız azalmasın)
  5. Bir fırça ile üçgenlerden ilkini yağlıyoruz.
  6. Üçgenin sivri tarafından alt kısmına doğru parmağımızla çekip ortada birleştiriyoruz.
  7. Birleşen kısmın iki kenarını yukarı doğru kaldırıyoruz.
  8. Altta kalan kısmına iç harcımızı (peynir-maydanoz karışımı) koyup tıpkı kalın bir sigara böreği sarar gibi sarıp, ters çeviriyoruz. (Böylelikle büzdüğümüz kısım böreğin şeklini vermiş oluyor.)
  9. Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  10. Üzerlerine süt ile inceltilmiş yumurta sarısı sürerek fırına veriyoruz.
  11. Kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

5 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

ELLERİNİZE SAGLIK COK GUZELLL

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık hepsi çok güzel olmuş sevgiler...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Denenmesi gereken bir börek ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

olsun yaz sen ne yazarsan yaz okurum ben :)
ellerine sağlık.

Serap dedi ki...

Görünüm nefiss. Eminim tadı da öyledir. Ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails