Çok sevdiğim bir yemek...
Hele suyuna bayılırım.. suyunu bol tutup kaşıklamaktan çok ama çok keyif alırım :)
Türk mutfağının klasiklerinden biri haşlama.. Ben dana eti ile yapıyorum, eşim kuzu sevmediği için ancak, şöyle hafif yağlı kısmı da olacak şekilde kuzu eti hele de kemikli yerinden olsa pekala daha bir güzel olur :)
Yok ben et yemem derseniz, tavuk ile deneyin :)
Malzemeler:
- 1/2 kg yağsız bonfile ya da antrikot kısmından orta irilikte dana eti
- 4 adet orta boy havuç
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yumurta
- 1/2 limon suyu
- ince kıyılmış maydanoz (1-2 yemek kaşığı)
- tuz - karabiber
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (ben ayçiçek yağı kullandım)
- su
Yapılışı :
- Etleri akan suda iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz.
- Etlerin üzerine çıkacak kadar su koyup düdüklüyü kapatmadan kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan ve köpüren suyu döküp, etlerin üzerine tekrar su ilave edip, soyulmuş kuru soğanı da bütün olarak koyup, düdüklüde 10 dk pişiriyoruz. (etlerimiz tam pişmemeli)
- Havuçları temizleyip boyuna iki ya da üç parçaya kesiyoruz. (Çok küçük olmasın)
- Patatesleri de soyup iri elma dilimleri halinde 4 parçaya bölüyoruz.
- Bir tavaya sıvıyağ koyup patates ve havuçları bir müddet soteliyoruz.
- Düdüklüyü soğutup açıyoruz. Sotelenen patates ve havucu etlere ilave edip, suyu azsa sıcak su da ekleyerek düdüklüyü kapatıp 15 dk daha beraber haşlıyoruz.
- Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıyoruz.
- Haşlanan et ve sebzelere tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Yumurta-limon karışımına yemeğin sıcak suyundan katıp sosu açıyoruz.
- Yemeği sürekli karıştırarak sosu ilave edip, terbiyeyi tamamlıyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
3 yorum:
harıka olmuş...ellerinize sağlık:)sevgıler zeynep
Hem de terbiyeli et haşlama. Bayılırım,... Ellerinize sağlık.
ben kırmızı et sevmediğimden tavukla yaparım ellerine sağlık mis gibi olmuş
Yorum Gönder