11 Kasım 2013 Pazartesi

SOSİSLİ SEBZELİ PATATES SALATASI ve BİR ÇİFT SÖZÜM VAR EDECEK

Sosisli Sebzeli Patates Salatası


Fazlaca yakın çekilmiş, görsel olarak beni mutsuz etse de elimde başka bir kare olmadığı için paylaşmak zorunda kaldığım bu fotoğrafın gölgesinden herkese mutlu haftalar diliyorum.
Aslında bugünkü yazımın tek bir odak noktası vardı.. Bu patates salatası ve dahil olduğu çay daveti menüsü. Ne zamandır, çay davetlerinden örnek menüler paylaşamadığım için kolları sıvayıp hemencecik bir post yazmaya girişmiştim ki Facebook'ta gördüğüm ilan beni bir iki satır kelam etmeye itti.

Sancaktar isimli firmanın Yeni Akit Gazetesi'ne "olmasaydın da olurduk" şeklindeki dünkü ilanı tüylerimi diken diken etti, ne yalan söyleyeyim. "Biz nasıl bir oyunun içerisindeyiz? Bu milleti nasıl bölme çabaları güdülüyor böyle? diye daldım gittim. Varlığımızı, mevcudiyetimizi mi sorguladınız yoksa gönderme mi yaptınız bu ilan ile? Neden 10 Kasım neden altında o büyük insanın yaşadığı tarihler yazıyor? Birileri size "bizi o mu yarattı" dedi, ona mı cevap verdiniz ?O olmasaydı nerede, kiminle, nasıl ve ne şekilde oluruzu mu ima ettiniz bu ilan ile bilemedim. Kiminle neyin tartışması bu? Herkese mantık diliyorum, mantığın ve aklın bir olduğu sağlıklı düşünce yapıları diliyorum !
Diyecek çok şey var.. Ama denilecek yer belli.. 

Olmadı .. buradan salataya geçmek biliyorum.. Ama bu blog bir yemek blogu, benim siyasi görüşlerimin mecrası değil elbette. ancak benim yukarıdaki cümlelerim siyaset değil, kişinin bildiğini unutması, yok saymasına seslenmek. O kadar da olsun ..

Canım arkadaşımın bizi ağırladığı çay davetine geçelim biz. Google'da çaya gelen misafire ne yapsam şeklinde aramalar hayli yoğun olduğu için bu menüyü de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çay Daveti Menü

Patatesli rulo börek (benzeri bir tarife buradan ulaşabilirsiniz.)
Mercimek köftesi (benim mercimek köftesi tarifime buradan ulaşabilirsiniz.)
Tahinli & susamlı rulo kurabiye
Elmalı Kurabiye (benim elmalı kurabiye tarifime buradan ulaşabilirsiniz)
Tiramisu (benim tiramisu tarifime buradan ulaşabilirsiniz.)
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Kısır (benim kısır tarifime buradan ulaşabilirsiniz)
Minik kanepeler

Bu şık ve lezzetli sofraya ben de bir patates salatası ile katkıda bulundum.  Malzeme tekrarı konusunda aslında kendim çok dikkat ederim ancak böreğin peynirli olduğunu sanıyordum :) Neyse biz patates sevenler olarak afiyetle yedik hepsini :)
Doğrama ve patatesi haşlama sürecini saymazsak 5 dakikada rengarenk bir salata yapmak isterseniz...

Malzemeler:
  • 1 kg patates (küp doğranmış ve haşlanmış)
  • 2 su bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı ufak doğranmış kornişon turşu
  • 6-7 adet közlenmiş kırmızı biber (ufak doğranmış)
  • 1 çorba kasesi kadar ufak doğranmış dana sosis (piliç ya da hindi de kullanılabilir)
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • sosisleri sotelemek için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
  1. Ufak doğranmış sosisleri bir tavada yaklaşık 5 dk kadar soteleyerek pişiriyoruz. Pişen sosislerin yağını süzdürerek başka bir kaba alıyoruz.
  2. Derince bir kasede tüm salata malzemelerini harmanlayarak servis tabağına alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,


12 yorum:

Adsız dedi ki...

biz neden varız müge hanım.bizi yaratn kim varlığını neye borçlusun

Yemekbahane dedi ki...

sevgili adsız.. ben neden varoldugumu hamdolsun biliyorum. keşke siz de benim bu bildigimi unutmadığımı ve bu imanla yaşadığımı anlasanız. Geçmişimi ve geleceğimi borçlu olduğum birisine duydugum saygı ve derin minnet duygusunun bununla ne alakası oldugunu bir kavrasınız.keşke adınız olsa, adsız kalmasanız ve bu sığ düşünce ve ithamınızı adınızı-imzanızı atarak yapsanız. ve bundan sonra beni okumayı kesseniz ...

Adsız dedi ki...

Sayın Adsız,

Atatürk ilkelerine savunan, onun önderliğini takip etmeye çalışan, başı açık olan insanlar dinsiz, siz saman altından su götürenler dindarsınız öyle değil mi?

Sıla

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Müge hanımcım, hiç sinirlenmeyin. Yıllar önce Aziz Nesin boşuna dememiş, yüzde 60 aptaldır diye. Malesef yıl 2014 ama hala farkındalık seviyesi diplerde olan insanlarla mücadele etmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyet ilkelerini kalbimizden silmeye hiçbir kuvvet yetmez.
Sevgilerimle, fikri hür ve vicdanı hür nesillere..

Adsız dedi ki...

yyaww hehe

Adsız dedi ki...

zaten bi akıllı sizsiniz.aziz nesinin lafından başka bi argümanınızda yok senin o aptal dediğin milyonlarca insan sayesinde bu ülke var.karşıt bir görüşe tahammül edemeyecek kadar sıfırsınız.
burası yemek bloğuysa o vakit sadece yemek göster.yorumlara tahammül edemeyeceksen yorumları kapat
esra

Dışavurum dedi ki...

Mügeciğim, kazanamayacaklar. Sayı olarak kim daha çok bilmiyorum ama, dünyayı güzellik kurtaracak.
Mustafa Kemal Atatürk'ten Allah razı olsun, biz onu minnetle seviyoruz, sayıyoruz.

Sevgili Adsız (Esra), belki olurduk, belki olmazdık bilemeyiz tabiki. Ancak Atatürk'e atfedilerek söylenen 'olmasaydın, olmazdık'ta' kastedilen, şu anki gibi özgür bir ülkede, başka devletlerin sömürüsü altında yaşamadan, milli kimliğimizle 'var olmak'.

Her şey bir ana, ömrünü ülkesine harcamış, hiç bir şaibeye karışmamış bir savaş Gazi'sine büyük bir sevgi beslenmese bile saygı duyulmasını beklemek vatandaş olarak hakkımız.


Yemekbahane dedi ki...

Esra Hanım, sağolun varolun isminizi yazmışsınız.Siz bana varlığımı kime borçlu olduğumu hangi yandaş görüşle sordunuz? İşte bu yüzden olmuyor Esra Hanım, siz beni ve benim gibi düşünenleri dinsiz, imansız, inançsız adlettiğiniz için olmuyor. Biz aynı bayrak altında aynı dilde birbirimizi anlayamıyoruz. siz - biz oluyoruz. Burası yemek blogu, benim blogum, ister yazarım, ister söverim siz de ister okursunuz ister okumazsınız, buna diyecek yok. Ama siz beni dinle sorgulayamazsınız, bu hak sizin değil. Olmasaydın olmazdık cümlesinde "olmak" varolmak mıdır? Bunu düşünmediğiniz ya da düşünmeyi tercih etmediğiniz için öyle yazıp geçmek olmadı anlayacağınız. Sağlıcakla kalın ..

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Salata harika olmus ama tepkiniz daha da harika ve yerinde olmus...Namuslarini isimlerini soylarini borclu olduklari Atamdan insanlar neden nefret eder orasini hic anlamis degilim...Anlayan varsa anlatsin bana...Nankörlügün bu kadarina da pes yani...Halka küfür eden siyasileri korurlar, köylü milletin efendisidir diyerek halkimi yücelten Atami sevmezler....Kim ne derse desin ATAM iYi Ki VAR, iyi ki bizler onun sayesinde NE MUTLU TÜRKÜM DiYENE diyebiliyoruz...

ozge dedi ki...

Siyasilerin her firsatta,guzel dinimizi kotu islerine ne amacla karistirdiklarini(milleti,devleti somurmek ve ceplerini daha da fazla doldurabilmek icin) anliyorum da,insanlarimizin nasil bu kadar basit dusunebildiklerini, her olayi dine baglayip,sacma sapan yorumlar yapmalarini anliyamiyorum.Allah herseyi yaradandir,bunu herkes biliyor,kimse aksini ima etmiyor,neredeyse bu ulkede yasayan herkes te musluman.O zaman sorun nerede.Neden bir kisim insanlar dini sahiplenme derdine dusmus.Bir siz ,biz almis gidiyor.Siz kimsiniz, biz kimiz???Ayni ulkede,ayni dini yasayan insanlarin paylasamadigi nedir anlasilabilir birsey degil.Dinimiz durust olmayi,iyi insan olmayi,baskalari hakkinda kotu dusunmemeyi ve daha bircok guzel davranisi emreder.Temiz duygularla, kufur,hakaret ayni yerde olmamali...Baskalarinin dinini sorgulamadan once,oncelikle insani degerlerimizi gozden gecirmeliyiz,islama uygun bir insan miyiz bunu sorgulamaliyiz.
Atamiza gelince,o bu ulke icin canini vermeyi goze almis,canla basla calismis ,halkimizi biraraya toplamis buyuk bir liderdir.Bir Turk olarak bundan neden,nasil bir rahatsizlik duyuldugunu anlamak mumkun degil.Ne istiyordunuz merak ediyorum.Ataturk olmasaydi,guzel vatanimizin topraklari dusmandan temizlenmeseydi cok mu mutlu olacaktiniz? Ingiltere, Yunanistan,Fransa vs gibi devletlerin somurgesi olarak mi yasamak mutlu ederdi sizi?Dusunun sadece dusunun ve sorgulayin...

neseersoy dedi ki...

Sevgili Müge öncelikle salata çekimi nasıl olursa olsun bu renklerle müthiş duruyor ve eminim lezzeti de aynı derecede güzeldir :-) Düşüncelerini ,duygularını ve paylaştığın paragrafı sonuna kadar savunuyorum . Tabi ki bu blogları yazma amacımız yemek ve paylaşımlarda bulunmak ama bizi rahatsız eden ve olmaması gereken önemli olayları paylaşmakta son derece normal , sana gönülden destek oluyorum.sevgilerimle

YELDA dedi ki...

Öncelikle ellerinize sağlık Müge HAnım.

Yazdıklarınıza gerçekten ciddiyetle yaklaşsalar ADSIZ olarak yorum bırakmazlar, aslında onlarda kimin ne olduğunu biliyor ama, Allah'a çok şükür dünyanın nasıl var olduğunu kimin var ettiğini biliyoruz ama onlar bu topraklarda bu haklarla kimin sayesinde yaşadıklarını bilmiyorlar ONLAR için ne büyük acı aslında ama bunun bile farkında değiller, adını saklayan birine cevap bile vermeseniz olurmuş!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails