23 Ekim 2012 Salı

BEBEKLE TATİL HAZIRLIĞI

Bebeği hatta bir iki demeden tüm çocukları ile sürekli tatile giden ve hatta, dağ bayır, dere orman demeden gezen tüm kadınlara saygım sonsuz. Bunlardan biri de çok yakın bir arkadaşım üstelik. Pınarcığım, Aras'tan küçük İpek böceğini sırtına, Cancağızını da eline takıp orası burası gezerken ben sadece kocaman bir AHHHHHH çeker dururum, yazdıklarını keyifle okur, nasıl yaptığının sırrını çözmeye çalışırım satır aralarında.
İşin sırrını hala çözemedim, dünya görüşü mü, su akar yolunu bulur felsefesi mi, pratiklik mi bilmiyorum ama bende bir sorun olduğunu tescillemeye lüzum yok, ondan eminim.
Aras ile daha doğduğunun ilk ayında yola revan olduk (Hürremcilik fenaaa) :)
Yazlığa 4 aylığına taşındığımız günü asla unutmayacağım. Bir minibüs eşya ile gitmiştim. Engin o gün benim hasta olduğuma kanaat getirmişti :)
Ama ne yapayım , çocuğun yatağı, küveti,ana kucağı, osu busu .. falan fişman :)
Elimde değil, her şartı göz önünde bulundurmak gibi bir adetim var...

 Bu sene Aras ile Ramazan Bayramı'nda ilk kez araba ile uzun yol yapacağımız zaman yine aynı durumdaydım.
Kapının önü bavul ... bavul ve bavul doluydu.. Nasıl yapıyorlar, nasıl çocuğu alıp öylece gidiyorlar, ben nerede hata yapıyorum diye düşüne düşüne aynı bavul labirentinde buluverdim kendimi yani hiç bir şey çözümlenmemişti.
En son Sedoş, Efetoş'u alıp gemi ile Yunan Adaları seyahatine gidince "yok" "sorun bende" dedim.. ben bir şeyleri hatalı yapıyorum sanırım.
Peki nedir? Bana lütfen biri bir yol göstersin. Yarın hazırlamam gereken bir bavul var ve liste yaptığımda yine yüreğim kabardı. Beni kesin o uçağa almayacaklar :) Yok zaten Engin o uçağa gitmeden beni arabaya almayacak :)
İşte listem : Yorumlarınızı bekliyorum, çıkart dediklerinizi çıkartıcam...

BEZ -  5 NUMARA
BEZ – 6 NUMARA (GECELERI TAKIYORUZ)
PREGOMIN (SUT ALERJISI)
HAZIR MEYVE (YA YEMEZSE ONLEMI)
ONLUK
MILUPA 8 TAHIL
MILUPA 7 TAHIL
KECI PEYNIRI
İLAÇLAR  
SERUM FIZYOLOJIK
OTRIBEBE
DERECE
TERMOS
SULUK
SU TERMOSU
4 ADET BİBERON
KAPAKLI KASE
MAMA KASIGI
GÜNEŞ KREMİ
DENİZ BEZİ 
ŞAPKA
GALETA (SUT ALERJISI)
HIPP BISKUVI (SUT ALERJISI)
INCE BATTANIYE
PELUS BATTANİYE
ŞAMPUAN
BANYO HAVLUSU
TARAK
EMZİK * 3-4 ADET
DENİZ AYAKKABISI
SPOR AYAKKABI
SUDOCREM
ÇÖP TORBASI
DENİZ BORNOZU
KOVA KÜREK OYUNCAK
PUSETİN YAĞMURLUĞU
ISLAK MENDİL
PİJAMA
BODY
UZUN KOLLU BODY
ATLET
MONT
HIRKA
PANTOLON
SORT
TSHIRT



Bu vesile ile hepinize iyi bayramlar diliyorum.. Ayrıca 6 senedir Yemekbahane'yi takip ettiğiniz için de ayrıca teşekkürler .. Artık Yemekbahane 7 yaşında :)

Sevgilerimle,

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Canim
Henüz yeni anneyim bı tatil deneyimi yasayamayacak kadar. Ama yine de fikrim var:)
Mesala bez gibi her yerden temin edebileceğin seyleri bavula sıkıştırma . Gittiğin yerden ihtiyac kadar paket alsan daha iyi olmaz mı?
Kıyafet haricinde extradan Zaruri olan seyler evet gerekli mesala emzik her yerden alınır ama onu dezenfekte edicek vaktin olmayabilir . Neyse bakalım ben ilk tatilimde ne yapicam:) ayse

Unknown dedi ki...

Ben de iki çocuklu bir anne olarak kendi görüşlerimi yazmak istedim...

İlk bakışta hem 5 numara hem 6 numara bez fazla geldi, gece büyük olanı kullanıyorsanız bence sadece onu alın, birkaç gün, gündüz de onunla idare edebilir...

2 farklı çeşit tahıllı mama yazmışsınız bence çok tahıllı olanı alın sadece, birkaç gün sadece onu yesin, eve döndüğünüzde eski düzeninize dönersiniz...
4 biberon da biraz fazla geldi bana, en fazla 2 tane yeter diye düşünüyorum...

Deniz ayakkabısı, giydirmeyi başarabilirseniz iyi ama ben iki oğluma da giydiremedim...

Anladığım kadarıyla deniz tatili yapacaksınız; ancak havann yağışlı olma ihtimalini de düşünüyorsunuz.... Kıyafet olarak ben genelde şöyle yapıyorum, uzun kollu body üstüne kısa kollu t-shirt giydiriyorum.... Hava çok sıcak olursa t-shirt ü çıkarabilirsiniz....

Hem kalın hem ince battaniye de bence fazla, varsa birtane orta kalınlıkta birşey alın, yoksa sadece kalın olanı alın...

Deniz için bornoz yazmışsınız, bence daha küçük boyuttta bir havlu hem taşırken hem de kullanırken daha çok işinize yarayabilir...

Siz gittiğiniz yerde de çocuğun evdeki düzenini sağlamaya çalışıyorsunuz, ancak birkaç gün düzeni bozulsa da hayatında çok fazla şey değişmeyecektir, bunu unutmayın...ben de ilk oğlumda sizin gibiydim, ikinci olduktan sonra rahatladım...
Şimdiden iyi tatiller diliyorum....

Adsız dedi ki...

Merhaba,
2,5 yasinda bir kizim var 3 ayliktan beri tatillere gideriz baslarda ben de sizin gibiydim ama deneyim edinerek artik daha hafif cikabiliyoruz tatile.
Oncelikle biberon sayisi cok fazla geldi 1 veya max 2 olabilir, digerleri yerine yaniniza cok az biberonu yikayacak deterjan veya ne kullaniyorsaniz ve mutlaka biberon fircasi almaniz yeterli. Kirilma ihtimaline karsi cam biberon yerine BPA free biberonlar daha iyi olacaktir. Tatile nereye gidiyorsunuz bilmiyorum ama hem deniz kiyafeti hem mont cok garip geldi:) eger montu donus icin dusunduyseniz yaniniza almayin arabanizda birakin. Cocuk bezlerini paket olarak valize yerlestirmektense paketi acip 3er 2er valizde bos kalan yerlere yerlestirmek cok iyi oluyor. Gunduz denizde/havuzda altinin acik veya deniz bezi olacagini dusunerek alacaginiz normal bez adetini dusurmenizi tavsiye ederim. Yaniniza toz mama aliyorsaniz, kutusuyla almaktansa kilitli buzdolabi posetine koymek daha cok yer kazandiriyor. Biz de ilk tatilde bir heves kova kurek tasidik yanimizda gerek yokmus, artik gittigimiz yerde alip donerken de orada birakiyoruz veya birilerine hediye ediyoruz:)simdilik hizlica aklima gelenler bunlar, baska gelirse onlari da paylasirim muhakkak:)
Iyi tatiller
Selcen

Dışavurum dedi ki...

:) :) Senin yaptığın çok doğru Mügeciğim, her ihtimali düşünmek. O bavulları taşımak, yer vs. i.in ihtimalleri biraz daraltmanı öneririm sadece.
Mesela yanına 5 tane bez al (gece kullandığından, günsdüz için orada bir marketten alırsınız.
1 biberon alsan yetmez mi? Yıkayıp yıkayıp kullanırsın. Serum fizyolojik ve otri bebe reçetesiz satılan şeyler, ihtiyaç olursa oradan eczaneden alırsın.
1 battaniye yeter, havluyu gittiğin otelden kullansan? Şampuanı da otelden kullansan, neticede bir yada 2 kere yıkayacaksındır diye düşünüyorum.
Ben pantolon ve body'yi de hergüne 2'şer tane değil, 1 güne 1'er tane almıştım, her akşam yıkadım 1 body lavoboda , duşun üstünde de çamaşır asmak için ip oluyor ya otellerde, bizim tuvalet hep çamaşır doluydu :)
Çnlük bez olmasın ki yıkadıktamn sonra hemen kurusun ve leke tutmasın. İkea'da var ya muşamba önlükler öyle.
Tabağa da gerek yok bence, gittiğin heryerde bulursun bir kap.
Kendini çoookkk rahat, süper antihijyenik :) bir anne gibi düşün bavul hazırlarken, gerekirse oradan alırım felsefesi ile eşya koy derim.
Yapabilrsin Müge, sana inanıyorum :)

Yemekbahane dedi ki...

ayy harikasınız sağolun, ne güzel uzun uzun yazmışsınız, yol göstermişsiniz. Bez konusunda bilmiyorum, tatil köyünde bulabilir miyim ki acaba ? Durun bir otelin marketini arayayım ben :) biberon konusu şöyle, aras geceleri ortalama 3-4 sefer süt için uyanıyor, tek biberon = kalk biberonu yıka öyle yat eylemi demek, o konuda kendim için taşımayı tercih ediyorum.Emzik en zaruri şey ve NUK 3 numara kauçuk konusunda takıntımız var, bulamazsam yanarım :)
2 farklı tahıllı mama konusunu yazmış sevgili Aslı, ahh keşke diyorum okurken, benim oğlum öyle seçici ki pazar günü biri bitmişti, sabahkini akşam vereyim dedim kıyamet koptu evde, tatilde kıyemeti göze alamayacağım valla. deniz tatili hayali ile antalyaya gidiyoruz ama havanın durumu şu anda belirsiz, o yüzden mayo da var mont da :)
aslıcığım haklısın evdeki düzeni sağlama gayretimden vazgeçmem en doğrusu sanırım.
Sevgili Selcen verdiğin tüm tiyoları değerlendireceğim.
ve canım sedacığım, benim pratik arkadaşım, otelin havlusunu kullanırım tabii ya neden benim aklıma gelmedi ki bu :) hakikaten gelmemişti valla:)şamğuan gözünü yakar yaww :( kıyamam kuzuma kıyafet konusundaki çözüm önerin ise tamamen senin pratik zekanın bir eseri, helal olsun :)
yapıcammm size bavulumun fotosunu göndericem :)

Unknown dedi ki...

1.5 yıl oldu evleneli,makyaj eşyalarımdan bakım kremlerimden dert yanan eşime,bu listeyi göstersem bebek planını ertelermi acaba :)

yeliz dedi ki...

selam,
Arca bebekken çok faydalandığım bir liste vardı.
Aşağıdaki linkteki fotoğrafa tıklayınca büyükçe açılıyor:
http://gununcorbasi.blogspot.com/2012/08/tek-kisilik-bavul-ekibi.html

bir de şimdi kullandığım hızlı çanta hazırlama teknikleri, artık 3,5 yaşında olunca daha kolay oluyor:)
http://gununcorbasi.blogspot.com/2012/07/yazlk-icin-canta-hazrlamak-artk-cok.html

şimdiden iyi tatiller

durutarifler dedi ki...

Sağlıklı ve mutlu nice nice bayramalar dilerim.
Sevgiler

Berceste dedi ki...

Yemek Bahane'ye nice yaslar :)

Onur Sıla Özarca dedi ki...

Çiko:)

deterjan, termos, en son blender falan diyordun, birde yatagını götürücen ben yemekbahane severlerle bunu da paylaşmalısın :)

yazan : beyaz sabun:)

Duygu Yaman dedi ki...

Merhaba,
Bence de 2 paket bez almana gerek yok. Yaz tatiline giderken ben de bavulda yer kaldığı kadar bez koymuş, onlar bittiği zaman da otelin marketinden almıştım..
Önlük konusunda ben de Seda'ya katılıyorum, muşamba önlük en iyisi, sil yıka hemen kurusun.:)
Termosa çok gerek olduğunu düşünmüyorum açıkçası..Otelde sıcaksu bulmakta zorlanmazsın..
Bu arada eğer gittiğiniz otel büyük bir otelse otelinm diyet büfesinden de yararlanabilirsin yemekler konusunda. Çocuk büfesi demiyorum çünkü çoğunlukla orada sosis/patates kızartması/gofret falan gibi şeyler oluyor..
Diyet büfesi olup olmadığını otelin sitesinden öğrenebilirsin veya telefon edip.
Ben tüm tatil peynirini ve yemeklerini oradan halletmiştim.. E keçi peyniri de illa ki otelin çeşit çeşit peyniri arasında vardır..Bu arada bazı otellerde hazır meyve püreleri de bulunuyor kavanoz olanlardan..Sadece ilk 2 gün için 2 kavanoz alıp kalanına orada bakabilirsin.4 biberon bana da fazla geldi.. 2 biberon yeter benc.. gece kalkınca birini verirsin diğeri bittiyse onu yıkarsın, bir sonrakinde de onu kullanırsın.Kapaklı kase/tabak vs de yine otelde bulabileceğin şeyler..2 battaniye fazla, tek battaniye yeter..
Havlu bence de otelinkini kullanırsın..Yer kaplamaya gerek yok gereksi yere.
Çöp torbasını ne yapacaksın.. Çok gerekirse otel marketi ne güne duruyor? Deniz bornozuna da gerek yok bence.. Oteller zaten plaj için ayrıca havlu veriyor.. Onları kullanabilirsin.Pusetin yağmurluğunu pusetin altına koyarsın olur biter..E günlük sürekli kullandığın ıslak mendil, pişik kremi gibi eşyaları da normalde dışarı çıkarken kullandığın bir bakım çantası varsa ona koyarsın, böylece otelde de yanında gezdirebileceğin, pusetin arkasına asabileceğin bir çanta olmuş olur.. :)

Sütüme Sarelleme Karışma dedi ki...

okurken ben yoruldum, size allah kolaylık versin ne diyeyim, çifter çifter bezler ilaçlar mamalar... Mutlu nice paylaşımlar dileğiyle, o bebekti büyüdü şimdi sıra gerçeğinde:) iyi bayramlar dilerim.

film izle dedi ki...

Oku oku bir an bitmiycek sandım :) güzel bilgiler sağolun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails