14 Haziran 2011 Salı

ELMALI KEK

Elmalı Kek

Günler günleri kovalıyor. Arasımızın kırkını da uçurduk çok şükür...Artık dışarıya çıkmak benim için daha pratik bir hal almaya başladı. Çoğunuzun bana yorumlarınızda belirttiğiniz gibi insan her şeye alışıyor.Artık Müge 5 dk da sokakta :)

Mutfakla da aram fena değil, zaman zaman kendime bir boşluk yaratıp bir yumurtayı sütle çırparcasına girişiyorum kek, börek işlerine :)

Elmalı Keki de yine tebriğe gelen arkadaşlarıma yapmıştım, yapımı pratik ve lezzetli bu tarifi denemek isteyenlere buyurun malzemeler ....

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet elmanın rendesi
  • Üzeri için 2 adet elma
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un (daha alırsa ilave edilmesi gerekir)
Yapılışı:
  • Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
  • Yumurtaları şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
  • Kıvamına gelen karışıma tarçın, kabartma tozu, süt ve sıvı yağı ekliyoruz ve bir müddet daha çırpıyoruz.
  • Elma rendesini de kattıktan sonra unu ekliyoruz. (Kaşıktan koyu kıvamda akan bir karışım olması gerekiyor, ilave un koymanız gerekirse bir iki kaşık daha ekleyebilirsiniz)
  • Borcamı ya da kek kalıbımızı margarin ile iyice yağlıyoruz.
  • Kek harcımızı kalıba döküp üzerine dilimlenmiş elmaları dizerek fırına veriyoruz.
  • Yaklaşık 35-40 dk sonra kürdan testi yaparak pişkinliğini kontrol ettikten sonra fırından alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails