9 Şubat 2011 Çarşamba

ÇİKOLATALI MİLFÖYLER

çikolatalı milföyler



Tatlı krizine hızlı ve pratik bir çözüm

Benim pek nadiren yaşadığım bir durumdur, tatlı krizine girmek. Benim tuzlu krizim tutar genelde. Poğaça ister canım, börek ister :)

Ama artık ne isterse istesin nafile :( Hamurişi, karbonhidrat, şeker hepsi yasak.. Şeker değerlerim nedeniyle bunlardan uzak yaşamayı öğrenmem gerekiyor, üstelik hamileliğim yüzünden değil, ilelebet..

Bu fotoğraf da tatlı bir anı benim için. Dayanamam diyorum şu anda yazarken bile. Ben yemeden duramam... Offf insanın sevdiği şeylerden mahrum kalması ne fena bir şey ya..Bu rejim değil sonuçta, artık sağlık konusu olduğundan pazartesi başla salı bitir de olmaması lazım. Anlayacağınız dertliyim canlarım. Bahaneniz dünya nimetlerinden uzak mı kalacak , bu blogda ne pişecek ? Bakalım cuma günü son sözü söylecek doktorumuzun tavrı ne olacak? Blogum var desem, tarif beklerler desem beni karbonhidratlarımdan ebediyen belki ayırmaz , ha ne dersiniz?

Çikolatalı milföyleri, İglo'nun bana hediye ettiği paketten çıkan milföylerle hazırladım. Sonuç son derece başarılı oldu, tıpkı kruvasan gibi gözüküyorlardı. Lezzetleri ise dayanılmazdı diyebilirim. Yapılışı son derece pratik bu tatlıyı balık menülerinizden sonra, ani gelen misafir durumlarında ve evde çocuklar "tatlı" diye tutturduğunda hemen yapabilirsiniz.

Malzemeler: (20 adet için)

  • 10 adet milföy hamuru
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı damla çikolata ya da ince doğranmış çikolata parçaları (kendiniz bıçakla parçalayabilirsiniz)
  • 1 yumurtanın sarısı
  • üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:

  • Tereyağını ocakta eritiyoruz.
  • Milföy hamurlarını elimizle bir miktar açıp ortadan ikiye bölerek iki adet üçgen elde ediyoruz.
  • Üçgenlerin üzerine tereyağ sürüp çikolata koyarak ay çöreği gibi katlı olacak şekilde sarıyoruz.
  • Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sardığımız milföyleri diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırına veriyoruz.
  • Kızarıncaya kadar pişirip, fırından aldıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.


Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails