26 Mayıs 2010 Çarşamba

PAZILI HAVUÇLU KOLBÖREĞİ

Pazılı Havuçlu Kolböreği



Tarif vermeye bu kadar mola yeter sanırım. Bu ara yine biraz uzaklaştım mutfaktan. Sadece karnımızı doyurmak amaçlı bir pişirme eylemindeyim, yani sıradan şeyler geçiyor elimden. Bu uzaklaşmanın güzel bir sebebi var, bu haftasonuna doğru sizlere anlatacağım zaten. Güzel bir uğraş peşindeyim, sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum aslında.Umarım bu heyecanıma sizler de ortak olursunuz.

Bu böreği akşam yemeği için gelen misafirlerime pişirmiştim. Pazı ve havucu birbirine yakıştırdığım için iç malzemeyi de bu şekilde seçtim, tabii yine arzuya göre iç malzeme değişebilir.

Malzemeler:

  • 1 demet pazı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet yufka
  • Sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
  • 1 yumurtanın sarısı
  • tuz
  • susam

Pazıları yıkayıp, ince ince doğruyoruz. Soğanı da yemeklik doğrayıp, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte derin bir tavaya alıyoruz. Orta hararetteki ateşte sotelediğimiz soğanlara bir müddet sonra pazıları da ilave ederek, beraberce pişiriyoruz. Bu aşamada tuzunu katıp kapak örtmeden pazılar iyice kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Diğer yandan havuçları temizleyip rendeliyoruz ve bir başka tavaya daha bir miktar sıvıyağ ekleyip havuçları orta kuvvetteki ateşte soteliyoruz. Havuçlar da pişince pazı ile karıştırıp iç harcın hazırlığını tamamlıyoruz. Bu aşamada harcın tuzunu da kontrol edip, gerekiyorsa ilave ediyoruz.

Böreği yapacağımız tepsiyi (3 yufka ile yaptığımız için orta boy bir borcam yeterli olacaktır) margarin ile yağlıyoruz.

Bir kaseye 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay bardağı su ile bir karışım hazırlıyoruz. 3 yufkanın herbirini ortadan ikiye keserek 6 adet yarım daire şeklinde yufka elde ediyoruz. Her bir yarım daire yufkayı bir fırça yardımı ile önce su ve sıvıyağlı karışımla nemlendiriyoruz. Geniş tarafına hazırladığımız harçtan koyarak uzun bir rulo yapıyoruz.Gül gibi kıvararak tepsinin ortasına yerleştiriyoruz. Diğer yarım ayları da aynı şekilde hazırlayıp ortadaki gülün çevresine sararak böreği tamamlıyoruz.

Yumurta sarısını böreğin üzerine sürüp, susam serptikten sonra önceden 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle, sağlıkla

4 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

PAZILI VE HAVUCLU TADI COK DEGISIK OLMALI DAHA ONCE DENEMEDIM
AFIYET OLSUN COK GUZEL GORUNUYOR
SEVGILER

Zehra Gürgen dedi ki...

Görüntü şahanae ! ama bende pazılı havuölu yemedim hiç. Geçi yemesemde pazıdan dolayı lezzetini tahmin etmek zor değil.
Ellerine sağlık canım

Güzel gelişmeleri merakla bekliyorum

sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Ayyy çok lezzetli duruyor! Keşke bu öğlen önümde olsa da yesem:) Ellerine sağlık canım. En kısa sürede deneyeceğim. Afiyet olsun:) Sevgiler...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Pazıyı çok severek yemezdim ama böreğe gerçekten çok yakışıyor, bu kış bol bol böreğini de sarmasını da yaptım. Görüntü süper olmuş, denemedim ama havuç da eminim çok yakışmıştır. Deneyip, öğrenmek gerek:)) Afiyetler olsun.
Sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails