29 Mart 2010 Pazartesi

YULAFLI & MÜSLİLİ KURABİYE

yulaflı & müslili kurabiye



1 kg süt ile ne yapılır ?

a) sütlaç
b) tavukgöğsü
c) jimnastik
d) hepsi

Bu seçeneklerde bir tuhaflık var sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Cevap "d" hepsi :)
Fiziktedavi esnasında dizimi kuvvetlendirmek için yaptığım ağırlık çalışmasını fizyoterapistim evde de yapmamı isteyince, bu ağırlığı nasıl evde temin edeceğimi düşündüm. Nedense kendimi buzdolabının önünde buldum ve 1 lt süt kutusu gözüme çarptı. Bir poşete koyup bileğime taktım ve hooopp 1-2 aşağı yukarı :) İşte benim bulduğum ağırlık da böyle olur ... Neymiş 1 lt süt kemikleri güçlendirme için birebirmiş..:)

Kurabiyemize gelirsek masum sayılabilecek bir tarif diyebiliriz. Tadı ise gayet güzel, pirinç patlaklıymış hissi veriyor. Ben kalorisiz olsun diye yaptım ama kapış kapış gitti.

kurabiye



Malzemeler:
  • 1 kase iri dövülmüş ceviziçi
  • 170 gr margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı kuru meyveli müsli



Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.

Margarin ve şekeri çırpalım. Krema kıvamına gelince yumurta ve vanilyayı ekleyelim. Un-karbonat-tuz ve tarçını bir kasede karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edelim. Son olarak yulaf, müsli ve ceviziçini katıp bir kaşık yardımı ile hamur haline getirelim.
Ele yapışan bir hamur olacaktır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip bir kaşık yardımı ile tepsiye kurabiye harcından aralıklı olarak koyalım. (yaklaşık 20 kaşık çıkacaktır, büyüyüp genişliyorlar çok yakın dizmemekte fayda var) Ellerimizi hafif ıslatıp üzerlerine bastırıp düzleştirelim, form verelim.

Isınan fırında 12-15 dk kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişince soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra tepsiden alıp servis yapalım. Soğumadan almaya kalkarsanız dağılacaklardır.


Afiyetle, sağlıkla

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails