Cuma akşamı çok spot bir şekilde karar verip, yemeğe davet ettiğim arkadaşlarım için hızlısından bir menü oluştururken aklımda tatlı yapmak hiç yoktu. O yüzden iş dönüşü markete gittiğimde de herhangi bir malzeme almadım bunun için.
Ama eve gelince Sevgim'ciğimin doğumgününü beraber kutlamadığımız ve kendisine aldığım hediyeyi henüz vereceğim aklıma gelince , şu meşhur ses yine bir soru sordu bana :) Eeeee pastasız hediye olur mu hiççç?? Tabii olmaz :( Hazır da almak istemiyorum. Kimse gücenmesin ama hazır pasta hiç sevmem.Pasta yapmaya vaktim yok. Hem soğumaz , bir şeye de benzemez.. Keşke biraz malzemem olsaydı derken..... O ne bir paket kekun :) Tamam dedim, bir kek yaparım hem de hamiş arkadaşımın midesi de yoldaki bebişi de bayram eder :)
Hmmm neli kek yapsam? "İşte klasik soru" Sanki bir kek bir şeyli olmalı ? :)
Kakao ... Yok :( Bitmiş :(
Üzüm ... Engin yemez :(
Havuç ... Engin yemez :(
Limon ... Ben yemem :)
Ceviz ... hahh o var ... Eee ama azıcık kalmış :(
Dur bakayım o ne ? Kekun paketinin üzerinde bir tarif ... Tahin Helvalı Kek :)
Şimdi diyeceksiniz ki , kakao yok helvayı nerden bulacaksın.. Demeyin demeyin ... O var :)
İşte kekin içinde bir şeyler olma konusu böylece halloldu.. Hem de sonuç harika. Kimse içindekinin ilk tadışta ne olduğunu doğru tahmin edemedi. Tanıdık bir şey ama bu ne dediler hep :)
Gelelim kekin tarifine.. Keki tariftekine uygun şekilde yaptım ama bence şeker miktarı biraz azaltılabilir, bana fazla tatlı geldi. Bir de hani yukarıda yazdığım azıcık ceviz vardı ya o da bu kekin içine girdi ve bence sonuç daha da güzelleşti :)
Malzemeler:
- 1 paket sade kekun
- 4 adet yumurta
- 180 gr eritilmiş margarin
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker *** bu azaltılabilir
- 1 avuç ceviz (hiç dövmeden kattım)
- 200 gr tahin helva (ben kakaolu kullandım)
Fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Kalıbımızı iyice yağlayıp hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Erittiğimiz margarini yumurta şeker karışımına ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sütü de katıp kekunu ekliyoruz. Çırpma işlemine devam edip son aşamada helva ve cevizi ilave ediyoruz. Hazırladığımız kalıba karışımımızı döküp fırına veriyoruz. Yaklaşık 50 dk kadar pişiriyoruz. Fırından çıkartmadan evvel kürdanla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
Bu hafif mayhoş tadı beğeneceğinizi düşünüyorum.
Afiyetle,
9 yorum:
Harikasın vallahi Mügeciğim.Ellerine sağlık.Ben de evdeki sade helvayı bu şeklide değerlendireyim bari.:))
Mutlu haftasonları....
eminim tadı çok güzeldir ellerine sağlık...
Arkadaşlar,
Çok teşekkür ediyorum, yorumlarınız için.
sevgiler
Müge
:)))
Herzaman klasik tatlar olmuyor...
Bende değişik lezzetleri severim ellerine sağlık canım:)
Helvayı çok seven birisi olarak bu keki merak ettim.
en kısa zamanda denemelyim.
sevgiler.
helvayı çatalla biraz ezerek koyacağı değil mi? çok mu saçma bir soru sordum:((
Hande hanım merhaba,
Elinizle parçalamanız yeterli olacaktır, çırptığınız için...
Sevgiler,
Müge
merhaba,
bir kutu kekun nekadar veya kac gram? burada kekunu satilmiyor belki Türk bakkallarinda bulurum ama emin degilim. Siz gramini verseniz!?
selamlar,
selma
Merhaba selma hanım kekun kutuları 450 grlık oluyor
Eğer bulamazsanız malzemelere kabartma tozu ve aldığı kadar un koyup öyle deneyebilirsiniz
Kolay gelsin
Müge
Yorum Gönder