16 Şubat 2009 Pazartesi

SANDVİÇ EKMEĞİ

Soğuk bir pazartesiden selamlar. Haftasonu sofralarınız ve ev yapımı sandviçleriniz için bir ekmek tarifi ile karşınızdayım.

Sandviç ekmeği özellikle ilk fırından çıktığında çok cezbedici oluyor bu konuda özellikle uyarmak istiyorum. Ufacık şeyden ne çıkar diyip kendinizi sakın kaptırmayın, benden söylemesi :)

Ben tüm malzemeleri ekmek makinasına koyup "Hamur" programında 1,5 saat mayalandırdım. Makina olmadan ısısı yüksek bir yerde de mayalandırmaya bırakabilirsiniz. Formu itibari ile bu ekmeği fırında pişiriyoruz. Dolayısıyla makina olmadan da yapılabilecek bir tarif diyebiliriz.

Malzemeler
***(900 gr hamur) Yaklaşık büyüklüğüne göre 20 adet sandviç ekmeği çıkıyor. Ben çok küçük tutmadım, isterseniz daha ufak yapılabilir.

  • 1+ 1/2 cup su
  • 1 büyük ölçek toz şeker
  • 1 büyük ölçek sıvıyağ
  • 1 küçük ölçek tuz
  • 4 cup un
  • 1 + 1/2 küçük ölçek instant maya

Üzeri için :

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • süslemek için yulaf (susam-çörekotu-haşhaş vb kullanılabilir)

Tüm malzemeyi sırasıyla makinanın kabına ya da yoksa karıştıracağımız kaba koyalım. Makina varsa Hamur programında 1,5 saatlik işleme tabii tutalım.

Makina yoksa yoğuralım ve yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Kabın üzerine bir bez örtelim ve kabı mümkünse sarıp sıcak bir yerde bekletelim.

Mayalanma işlemi sonrasında sıvıyağ ile yağladığımız elimizle yuvarlak şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize aralıklı olarak dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve yulaf serpelim.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyetle,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails