8 Ocak 2009 Perşembe

PANDA PASTA

Panda Pasta bu sofranın son tarif bekleyen ikramıydı.
Bu pastayı kulakları çınlasın bir komşumuzdan öğrenmiştim daha ortaokul yıllarında. Karşı komşumuz ve en yakın arkadaşım Müge'nin (evet adaştık) annesi sıkça yapardı. O zamandan beri mutfağa olan merakım çok severek yediğim bu pastanın tarifini daha o zaman almamı sağlamış :)
Yollarımız ayrıldı ve yıllardır hiç görüşmedik ama bu pasta hep tarif defterimde baş köşede durmaya devam ettiği için hep andım onları. Bu tarifi de Sevgili Müge'ye ve annesine gönderiyorum :) (Belki okuyorlardır beni kimbilir) :)


Malzemeler:

  • 1/2 kg süt
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su ** daha önce süt yazmışım , düzeltme yaptım.
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr margarin (Hüner kullanıyorum)
  • 1 paket kakaolu bisküvi ( Eti Kakaolu bisküvi kullanıyorum)

Süt, şeker, su, un, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Kıvamını bulunca margarini ekleyin ve iyice karıştırın.

Pastanızı ister bir borcama döküp direk oradan servis edebilir isterseniz benim gibi bir kalıp kullanıp onu ters çevirebilirsiniz.

Kalıp kullanacaksanız , kullanacağınız kalıbı (ben bir cam kaseyi kullandım) yıkayın ve biraz dibinde su bırakın.

Hazırladığınız muhallebinin içerisine bisküvileri irice kırın ve karıştırın.

**Eğer yaz aylarında bu pastayı yaparsanız içerisine çilek ya da şeftali doğrayabilirsiniz. Müthiş bir lezzet oluyor. Soğuk servis edildiği için parfe tadında ferahlatıcı bir lezzeti var.

Bisküvi - muhallebi karışımını ıslattığınız kabına dökün ve düzeltin. Bir gece bu şekilde buzdolabında üzerine streç sararak bekletin.

Ertesi gün servis edeceğiniz tabağınıza ters çevirerek alın.

Esasında sos pastanın orjinal tarifinde yok ancak ben Dr. Oetker'in çikolatalı sosu ile kaplayıp daha da lezzetli olmasını sağlamaya çalıştım ve muzla süsledim.

PS: Neden mi panda pasta ?

Siyah-beyaz bir görüntüsü olduğu içinmiş :)

Afiyetle,

12 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba elinize sağlık çok güzel görünüyor. malzemelerde iki kez süt yazmışsınız. 1/2 litre ve 1 bardak. farklı yerlerdemi kullanılıyorlar yoksa tümünden mi muhallebi yapıyoruz. teşekkür ederim.

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

Dikkatiniz için ben teşekkür ediyorum. Gerekli düzeltmeyi yaptım,süt yerine su olması gerekiyor.

Tekrar teşekkürler
Müge

Yasemin dedi ki...

valla sekerim tarih olarak tam da dogum gunumde yayinlamissin ya valla tadida damagima gelince super bi hediye oldu :D:D tesekkur ederim :D:D:D: yeniden yeniden ellerine saglik! yeniden sende bulusacagimiz gunu sabirsizlik=la bekliyorum, bakalim bize bu sefer ne suprizler hazirlican :D:D optum!

Adsız dedi ki...

Yarın akşam misafirlerime ne yapsam diye düşünüyordum.Bu harika olur.Çocuklar severek yerler.Sağol Mügeciğim,ellerine sağlık.Sevgiler...

Sevde dedi ki...

Acayip canım çekit ya...
Ellerine sağğlık arkadaşım

seda dedi ki...

verdıgınız tarıfı sımdı denedım.fakat muhallebı cok cabuk katılastı ve cok tanelı oldu.blendr bıle kullanamadım.cok katıydı.bıskıvılerle halıyle ıyı karısmadı ve cok parcalandı.

sanrım bence sorun verdıgınız olculerde yemek kasıgı derken tepeleme mı yoksa sılmemı belırtebılırsınız.su bardagı olcusude degısken olabılır.ben rakı bardagını olcu olarak kullandım.sonuc olarak ben bu panda pastayı denedım ve beceremedımmmmm......

Yemekbahane dedi ki...

Seda Hanım merhaba,
Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bu pastayı yıllardır yaparım ve hiç tarifte sapma yaşamadım. Eksisi artısı olsa zaten muhakkak belirtirim. Neden tutmadı gerçekten hemn meraklandım hem de emeğiniz için üzüldüm.
Muhallebi çok çabuk katılaşmıyor aslında. Neyse diyecek bir şey bulamıyorum.

Cansu dedi ki...

Panda pasta tarifinizin görüntüsü çok hoşuma gitti ertesi gün bir hewesle yaptım.Herşeyi tarife göre yaptım.Çok Lezzetli olucağını söylediğiniz için içine şeftali bile doğradım.Streç sarıp bolaba koydum.Onun o köpek maması görüntüsü hafızama yerleşti.Gece dolapta durdu sabah cıkardım o görüntüsünü gizlemek ıcın cıkolata sosuyla örttüm bırakın pasta kıwamında olmasını cıwık cıwık bir şey oldu yenebilir gibi değil.İçine doğradığım seftaliler(bir gece bekletildiği için) kendinden geçti kokmaya başladı resmen.Kesilmiyor bile dilim dilim parça pinçik oluyor.Kesinlikle tarifinizde boş yerler war.Bunu yaparkende farkettim herşeyini yazmamışsınız.Heralde amacınız ben yaptım ama sizin gibi güzel olmadı şeklinde seyler duymak.Sizin tarifinize güwenip emek harcadım o kadar.Bir daha bu sayfadan bir tarifte almam asla.Hadi size afiyet olsun.

Müge Hüner dedi ki...

Tadına bakmamış, hatta çok beğenip ikinci dilimi istememiş olsaydım da yine de
"acaba, yanlışlık olabilirmi?" diye bir an bile düşünmezdim.

Farklı farklı ortamlarda farklı bir çok tarifini denemiş ve çok beğenmiş biri olarak diyorumki adaş;
"Süpersin, aynen devam :)

Gamze dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyo..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Awesome website, I hadn't come across yemekbahane.blogspot.com before during my searches!
Carry on the good work!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails