10 Mart 2008 Pazartesi

ÇEŞNİLİ OMLET



Yine bir haftasonu geldi geçti. Haftasonuna cuma akşamından hızlı giriş yaptım ... İkiz kardeşlerin doğumgünü kutlaması olduğu için iki tane pasta istenmişti, cuma akşamı işten dönünce hemen mutfağa giriverdim.

Neyseki "Hatırla Sevgili" başladığında işlerim bitmişti. "Hatırla Sevgili" kurgusu ve hikayesi ile çok ilgimi çekiyor. Annem ve teyzem hep anlatırlardı o dönemleri. Özellikle teyzemin üniversite yıllarına denk geldiği için çok net hatırlıyor.

Annemin oturduğu bina neredeyse 45 senelik. Komşularının çoğu çok eskiden beri oturuyor ya da kendilerine ailelerinden kalmış.Annem geçen hafta komşuları ile sohbet ederken bir komşusu ona:"Hocahanım, senin evde Deniz Gezmiş saklanmıştı biliyor musun ?" demiş. Anlatan bayan o zaman daha çocukmuş. "Her yeri polis sarmıştı ama Deniz kaçmayı başarmıştı" diye belirtmiş...Bu haftaki bölümde Deniz Gezmiş değil de diğer Deniz, Deniz Karayel Göztepe'de bir evde saklanıyordu ama adres olarak Hamam Sokak diye belirttiler... Acaba o bayanın hatırladığı o olay mı diye düşündüm :) Gerçekten şu ara çok sürükleyici ... İzlerken çok keyif alıyorum...

Neyse konuya dönelim..Cumartesi sağsalim pastaları teslim ettim.. Pastaları bir sonraki yazımda koyacağım. Şimdi onu da koyarsam ortalık yine karman çorman olacak yoksa :)

Pazar gününe gelelim de başlıkta yazan omlet ile buluşalım artık :)

Pazar sabahı kahvaltı hazırlarken yine patatese uzandı elim.. Engin malum, patatesli yumurtayı çok seviyor. Ama ben aynı şeyden çok usandım... Yeni bir şey mi yapsam diye düşündüm, sonra da aklıma bu geliverdi.Engin bu omleti de beğendi.. Yani elde var iki :) "patatesli yumurta" ya da son ekleme ile "çeşnili omlet" pazar günü menüsü artmakta ...

Acemi mutfak şeflerine sesleniyorum..Yine size fark yaratabileceğiniz bir kahvaltı alternatifi ...





Malzemeler: (2 kişilik)
  • 1 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ (patatesi kızartmak için)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ ya da becel
  • tuz, karabiber

Öncelikle patatesleri soyup ufak küpler halinde doğrayalım. Ufak bir tavaya sıvıyağı koyup kızmasını bekleyelim. Kızgın yağda patateslerimizi altın sarısı olana kadar kızartalım (yakmamaya dikkat edelim) Patatesleri, kızarınca bir tabağa alalım.

Tavada kalan yağı çok az kalacak şekilde dökelim. Biberleri ince doğrayalım ve kısık ateşte tavada kalan yağda kavuralım. Domatesin kabuğunu soyalım ve küp küp doğrayalım.Sotelenen biberlere ekleyip domatesleri de kısık ateşte kavuralım.Biraz su ekleyip iyice pişmelerini sağlayalım.[Engin'in yemesi için elimden geleni yaptım :)] Piştikten sonra patateslerin üzerine dökelim. Maydanoz, tuz ve karabiber de ilave edip karıştıralım.

Yumurtaları bir kaseye kırıp, çatalla çırpalım. [Ben beyazlarını bir miktar döktüm, yine Engin yesin diye]


Küçük tavamıza tereyağ ya da becel koyup eritelim ve çırptığımız yumurtaları tavamıza dökelim.


Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirelim. Daha sonra alt üst yapıp diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.


Pişen omletimizin üzerine hazırladığımız iç malzemeyi koyalım.

Sandviç gibi ikiye katlayıp servis yapalım.

Beğeneceğinizi ümit ediyorum.

Afiyetle,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails