3 Mayıs 2007 Perşembe

PRATİK PİZZA

Babyshower partisi


Bahar'ı yaşıyoruz...Her ne kadar son iki gündür yine yağmur yağıyor, hava gri bir hal alıyor , trafik kendini aşıyor olsa da bahar sokaklarda, balkonlarda, vitrinlerde, pazar tezgahlarında kendini gösteriyor hatta artık gitme vaktinin geldiğini; yerini herkesin sevgilisi sıcak yaza bırakmasının gerektiğini zaman zaman gösteriyor.
Mayıs ayı benim en sevdiğim ayların başını çekiyor..Hem yazın habercisi olması hem de evlendiğim ay olması nedeniyle coşkum tavan yapar Mayıs ayında.Bu aralar haftaya olan evlilik yıldönümümüzün hazırlıkları ile coşkum daha da arttı.Süprizlere özellikle süpriz yapmaya bayılıyorum.İnsanların o yüzlerindeki şaşırmış mutlu ifade beni hiç bir şeyin etmediği kadar mutlu ediyor.Bu sene de Engin için küçük ama içeriği çok güzel bir süpriz hazırladım.Ona açıkladıktan sonra sizlerle de paylaşırım süprizimi, belki merak edenleriniz olmuştur :)
Bugün yazacağım tarif yine bilindik bir tarif statüsünde.. Benim sunumunu şık bulduğum, güzel bir sofra, lezzetli bir salata ve yanına da soğuk bir içecek ile ikramını severek yaptığım pratik bir pizza tarifini sizlere yazacağım.Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
(4 kişilik)
  • 3 adet ekmek hamuru
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • siyah zeytin
  • konserve mısır
  • 1 kase rendelenmiş taze kaşar + dil peyniri karışımı
  • 1 kase kokteyl sosis
  • kekik, tuz, karabiber
  • zeytinyağ
  • (Arzu ederseniz farklı iç malzemeleri de ekleyebilirsiniz..Sucuk,biber vb..)
Bir tavada zeytinyağı, domates ve salçayı , kekik, tuz ve karabiber ekleyerek soteleyelim. Ekmek hamurlarını ellerimizi hafifçe yağlayarak kısa bir süre yoğuralım. Fırın tepsisini yağlayalım. Hamuru kenarlarından çekerek tepsimize iyice yayalım.Sotelediğimiz domates karışımını hamurun üzerine eşit miktarda dökelim.Sosun üzerine öncelikle peynir rendelerini sonrasında da diğer malzemelerini serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında her yanı iyice kızarana kadar pişirelim.
Afiyetle,

6 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Müge'ciğim muhteşem görünüyor. Şu öğle vaktinde karnım zil çalarken bu pizzadan yiyebilmek için neler vermezdim. Ellerine sağlık. Sevgiler,

hayat dedi ki...

Müge'ciğim pratik pizza nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
ben şimdiden kutlayayım evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun sağlıklı sıhhatli uzun yılları beraber geçirirsiniz inşallah.
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Mügecim pizza harika görünüyor.Ellerine sağlık. Süprizinide merakla bekliyorum .Bende bayılırım süprizler yapmaya dolayısıyla banada yapılmasını isterim ama malesef eşime hala bunu öğretemedim 7 yıldır :(

Leziz Sofralar dedi ki...

merhabalar pizza sicacik ve nefis görünüyor sanki dumani üstünde :))birde pratik ve kolay olunca tadina doyum olmaz ellerinize saglik,iyi haftalar diliyorum sevgilerimle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Müge Hanım merhaba,

Pizza çok güzel gözüküyor. Öğle saati gelirken benim de canım istedi:)Ekmek hamuru hazır mıdır? Evlilik yıldönümünüz mutlu olsun! Bugün benim de annem ve babamın evlilik yıldönümü:)

Sevgiler.

Özlem dedi ki...

Sevgili Müge, pizza nefis gözüküyor. Ellerine sağlık.

Bu arada ben de senin gibi Mayıs ayında evlenenlerdenim. Seni ve eşini kutluyor, sağlıkla mutlulukla dolu nice yıllar diliyorum.

Sevgiler, iyi haftalar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails