20 Ocak 2011 Perşembe

BİR BODY ÇILGINLIĞIDIR GİDİYOR

body



Dün de demiştim size.. Elimde torbalarla geziyorum sürekli :) Prensip olarak çok kıayfet alma taraftarı değilim aslında şimdiden. "Allahtan prensiplisin" dediğini duyar gibiyim kocişin :) Hahahahaha :)

"Benim aldıklarım temel ihtiyaç canım" diyorum ama anlatamıyorum :) Son derece analitik yaklaşıyorum halbuki. Oğluşum için bir excel matrixim bile var. Dikey düzende uzun kollu body, kısa kollu body, askılı body, tek alt, pijama takım vb... Yatay düzende de yenidoğan; 0-3 ay ; 3-6 ay şeklinde :)
Her bir kolona makul sayıda, yenidoğanda çok sınırlı olacak şekilde bir kaç parça aldım ama ev Engin'e göre body doldu :)

"Yaa onların hepsi aynı ay değil" diyorum, anlamıyor... Yalan mı :)
Amaaannnn ne yapayım yani , miniş miniş şeyleri görünce tutamıyorum kendimi ama vallahi billahi prensipliyim !

Lütfen bir arka çıkın da okutayım kocama yazdıklarınızı.. Body lazım, iyi yapmışsın diyin de aile huzurumuz geri gelsin :) Sakın haaa çok alma falan yazmayın ne olur :) Zaten sürekli aynı şeyi dinliyorum :)

Ismarlama comment talep ettim , yuh diyorum kendime :)

19 yorum:

Sinem Ergun dedi ki...

hahahaha, bizimde var excel tablomuz:) çorap, eldiven, şapka, body sayım yapıp duruyorduk.

Body, çok kritik bir kıyafettir, bodysiz bebek peynirsiz tosta benzer. Yazın sadece body ile yaşar bebek milleti. Terler değişir, kaka bulaşır, değişir, kusar değişir, ayrıca bebek dediğin hızlı büyür her boy lazımdır baştan itibaren, çişini söyleyene kadar body bebeğin ayrılmaz bir parçasıdır. Yaşasın body kardeşliği. Ayrıca bacaktan yukarıya kadar çıtçıtlı olan tulular da candır:)

ÇAK Çikolata ve Pasta dedi ki...

Merhabalar, benimde oğluşum geliyor mayıs sonunda. Ben daha beter durumdayım bodyleri bıraktım bu seneki kış indiriminden seneye kışlık 6-9, 9-12 aylık bile bi dolu kıyafet aldım. Bodylerim hazır ama tulumlarım eksik. Al al lazım onlar bitanecik oğlun olacak :)

Dışavurum dedi ki...

henüz hamile kalmadım ama Mügecim durmadan bebeklerin kıyafetlerini değiştirmek gerekiyor ilk aylar. Body cadır, al alabildiğin kadar :) Artanları 2.ye kullanırız de, bir sonraki etabı düşündürt, olumlama yapmış olursunuz hem :)

Aygül dedi ki...

Müge bak sen dedin diye değil ama gerçekten body çok ihtiyaç:)Bizimde deli gibi var.Mesela ilk oğlum çok kusardı aynı anda 4 body değiştiğimi bilirim.Bence çok olması avantaj.Anne neden stres olsun ki? Yok yıkayamadım yok kurutamadım vs...Şimdi doğuma az kaldı büyük oğlumdan,yiğenimden kalanlar dışında ben bir sürü yine aldım.Bence herşey bol bol olmalı.Bu çocuk sağı solu belli olmaz.Tedbirli olmak güzel.

zeynep dedi ki...

biri 4,5 diğeri 3 yaşında iki kız annesi olarak; body body body.. diyorum gerçekten en çok kullanılan bebek giysisi her rengi her modeli olmalı en minik boyutundan en büyük boya kadar ne zmanki bez çıkar tuvalet eğitimi tamamlanır işte o zaman bodyler emekli olur ama öyle bir kenara atılmaz eğerki kız çocuğunuz varsa onun oyuncak bebeklerine giysi olur heleki şu renkli saçlı kocaman lahana bebeklere body çok yakışır.yani siz devam edin body stoklamaya yanına da ayaklı tulum, pijama,penye yelek unutmayın.

Vijdan dedi ki...

:))))))

Annesi gerçekten body çok gerekli..
Her ayı her rengi :))
En çok kullanılan çıtçıtlı body :)
Güzel güzel giysin :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ayyy çok güldüm Mügecim, bizde de durum tam tersiydi, Orhun alırdır habire ben yeter derdim:))
Ama eşine şöyle diyim o bodylar o kadar sık değişiyor ki, bence bol bol alın. habire kaka yapacak, habire pislenecek o bodyler, ne kadar bol olursa o kadar kolaylık. ama yenidoğan çok olmasın, hemen büyüyecek annesi. Allah başka dert vermesin Mügecim, harika şeyler bunlar. sevgiler

Yasemin dedi ki...

bahannneeemm NE KADAR ÇOK body ALIRSAN, bunun kusması, işemesi, efenim kakanın bezden çıkması, O KADAR İYİ!! AL BAHANEEMM ALLLL :))))

Unknown dedi ki...

:)) Lazım lazım tabii en çok kullanılan şey ama 0-3 ay ve uzun kollu alma derim . 3 ayın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile mümkünse daha büyük tercih et. Uzun kolluda o minnacık kollara giydirmek tam bir işgence oluyor. E zaten üstüne bilimum alt üst şeyler giydiriliyorda.. Bu arada ailenize yeni katılacak fertden şimdi haberim oldu. Tebrik ederim Mügecim sağlığıyla birbirinize kavuşmanızı dilerim.
Sevgilerimle

Gülçin dedi ki...

valla bencede bol bol al :)))) bende 21 aylık bir oğlan var hala giyiyo kalanları yada hiç giyilmeyenleri de durumu olmayanlara dağıtıom ama almak lasım çok kullanılıyor çünkü benşmde prensiplerim vardı ama aldım :)))) al pişman olmıcaksınızzzzzz :))))

Muradiye BOZAL dedi ki...

merhaba mügecim öncelikle allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin diyorum.benimde bir oğlum var 1.5 yaşında şimdi.ben kendi tecrübeme dayanarak sana şunu söylim bebeğinin doğumu yaza doğru geliyo galiba o yüzden uzun kollu fazla alma ve 0-3 ayda da fazla alma 3-6 olanı ve kısa olanı daha çok işine yarayacaktır senin bebek ikinci ayında 3-6 ay giyecek duruma geliyo :) ama body bol bol alma demiyorum bak sadece doğru beden ve modelde al :)çok lazım oluyor ayrıca çok pahalı da değil ziyan olmaz kiii :) kullanmadığını saklarsın ikinciye yada bir ihtiyaç sahibine verirsin :) sana güzel alışverişler canım bundan sonraki alışverişlerin hep bebek kıyafeti ve oyuncak üzerine olucak çunku :)

sarkaç dedi ki...

Body'yi kim icat ettiyse mekanı cennet olsun. Onsuz bebek büyütmek ne zormuş.
Miktarı konusunda birşey diyemeyeceğim. "Babası" günde kaç body yıkayıp kurutup ütüleyip bebeğe "yetiştirebilecekse" ona göre alın.

Yemekbahane dedi ki...

Ayy canlarım, içime nasıl su serptiniz :) İşte bu annelerin yıkılmaz güç birliği,ve yaşasın çıtçıtlı body dostluğu :)

Sinem, peynirsiz tost olmaz, bodysiz de olmaz .. bu bizim mantık dersindeki p ise q gibi olmuş.. süpersin :)

Çiğdemcim, tebrik ediyorum seni de ... ayyy deme valla o da aklıma gelmiyor değil :) ama tutuyorum kendimi ama bayağı zor oluyor sorma :)

Sedoş, olumlama süper fikir, ikinciyi sokayım şimdiden aklına dimi :)

Aygülcüm, ağzına sağlık ... tedbir = annelik ..ben şimdiden kapmışım meğer meseleyi, bizimki anlamıyor :)

Zeynepcim, tuluma giden yollarda beni kim tutar diyorum sana :) Sağol paylaştığın için..

Vijdancım, sağol canım, desteğini hissettim.. Bir set daha alıcam :)

Yasemincim, evet yenidoğan çok almadım, 2-3 tane .. ilk giydikleri de yakışsın ama oğluşuma dimi , çadır gibi kalmasın üzerinde :)

Yasom, benim anne büyüğümsün, büyüksün ! Alırım almam mı.. ay ben onun kakasını diyeceğim olmayacak şimdi :)

Selservis, çok teşekkür ederim canım temennilerin ve güzel yorumun için.

Gülçincim, bir kadın neden alışverişten pişman olsun dimi ama :)

Muradiye hanım, önerilerinizi dikkate alacağım, çok teşekkürler

Sarkaç, özellikle bu yorumu babasına okutmam lazım :)

melda dedi ki...

excel tablosunu ben de yapmıştım. yalnız değilmişim :))

ilk aylarda body çok lazım oluyor tabi. bebiş kusuyor, bezden sızıntılar oluyor..

ben hergün çamaşır makinesini çalıştırıyordum. hep çok body almadığım için. keşke daha fazla alsaydım ;)

Sevil Şahin dedi ki...

:))
mügecim bu yorumu aynen eşine okut
Sevgili engin bey
bakın bady gibi giyecekler bir bebeğin en çok ihtiyaç duyduklarındandır
şimdi diyebilirsiniz evde 15-20 tane var onlar yetmezmi hayır efendim gün geliyor yetmiyor pıt diye bir gaz çıkarıyor bady bırakın pijama bile kirniyor ee ne olacak onları yıkarken bebiş çıplakmı kalsın.
birde bırakın mügecimi o bilir nerede duracağını annelik işte böyle bebeklerimizi hep değişik ve şık olsun güzel giyinsin istiyoruz.
MÜGECİM BİLİR NE ZAMAN YETECEĞİNİ SİZ KARARI ONA BIRAKIN
mügem sende abartma olur mu :))
canım benim kocaman öperim seni .Allahım bir avazda kurtarsın seni rabbim sağlıklı bir bebiş versin sizlere
AMİN

Bayram Kombesi dedi ki...

Yok canim ne ismarlamasi. Sen istemesende bizim yazacaklarimiz bunlardi zaten. Iyi yapmissin bol bol al. 2 melek annesi olarak tecrube konusuyor. Bu bebisler, hele ilk dogduklarinda, kusarlar, altlarina yaparken bezden sizdirirlar, uzerlerine ilac dokulur, terlerler . . . olur da olur. Gunde 4-5 defa degistirdigin bile olur. Sen al canim bol bol. Lazim olacak nasilsa, hazirda beklesin.

Cupcake and Cookie Shop dedi ki...

Benim Mugis'imin oglusuna -ki teyzesi oluyorum!- az bile az bunlar! Minnosumuz dogunca babacigi annesi olmadan 1 gun, hadi hadi acidim:)), 1 saat gecirsin minnosla o zaman kendisi yeni bir excel tablosu acar gibime geliyor:))

Adsız dedi ki...

Müge Hanim, blogunuzu severek takip ediyorum. Sizi tebrik etmek istedim, hayirlisiyla kavusursunuz insaallah bebeginize. Body konusuyla ilgili gerekenler zaten yazilmis :)) Sevgilerimle..

plndrkn dedi ki...

Bebek bu sürekli üzeri değiştirilmek ister. Az gelirse aldıkların o zaman sen sorarsın hesabını :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails