Bu tarifte kullandığım muhallebi tarifimi çok farklı tatlılarda baz olarak kullanıyorum, o yüzden aslında yeni bir tarif demek doğru olmaz buna. Ama maalesef şimdi nerde gördüğümü hatırlamadığım bir sunumdan esinlenerek bu sefer farklı şekilde servis ettim bizim emektarı. Kızlarım çok severek yediler, sizin de denemeniz için buraya bırakıyorum ❤️
Malzemeler :
Puding için :
*1 kg süt
*5 tepeleme yemek kaşığı un
*5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*125 gr margarin (sana tereyağ lezzetinde kullandım)- tereyağ da olur
Üzerine:
*250 gr doğranmış çilek
*3-4 yaprak milföy
*2 su bardağı kavrulmuş fındık
Yapılışı:
1-Fındıkları tavada yakmadan kavuruyoruz. Soğuyan fındıkları iri şekilde robottan çekiyoruz ya da dövüyoruz.
2-Çilekleri yıkayıp doğruyoruz.
3-Milföyleri 200 derece fırında iyice pişiriyoruz.
4-Derin bir kapta süt, un, şeker ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz.
5-Bu karışımı bir tel süzgeçten geçirerek bir tencereye alıp koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. (Kıvamını dha rahat ayarlamak için sütün ilk etapta hepsini dökmemenizi tavsiye ederim, unun markasına, kaşığın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir)
6-Koyu muhallebi kıvamına gelince margarini sıcakken ekleyip yaklaşık 10 dk kadar (ne kadar uzun olursa o kadar iyi) mikserle çırpıyoruz.
Bu aşamada muhallebiyi soğutup sonra buzdolabına koyuyoruz. Buzdolabından servis için çıkarttığımızda tekrar mikserle çırpıyoruz.
7-Derin bir kaseye muhallebiyi döküp, üzerine pişirip soğuttumuz milföyleri ufalıyoruz.
8-Çilekleri ve fındıkları üzerine döküp servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder