10 Haziran 2020 Çarşamba

ÇITIR MANTI NAM-I DİĞER BİHTER



Mantı fırınlanır, haşlanır..Kızartılır mı demeyin, kızartılır.. Hem de ne biçim kızartılır. Nam-ı diğer Bihter olarak o kafelerde yediğimiz çıtır mantıyı evde denedik. Parmaklarımı yitiriyordum az kaldı..

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 750 gr mantı
  • kızartmak için sıvıyağ
  • sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ & 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Toz kırmızı biber
Yapılışı:
  1. Mantım buzluktaydı o yüzden her porsiyonu ayrı ayrı kızarttım, yağın soğumaması için.
  2. Derin bencere ya da tayava bolca sıvıyağ koyalım. (Ben ayçiçek yağı kullandım) Yağ derin olsun ki rahatça kızarsın.
  3. Yağ iyice kızınca mantılarımızı atalım, bir tel kevgirle çevire çevire çıtır çıtır kızarana kadar yağda tutalım.
  4. Bu sırada bir başka tavada tereyağ eritelim ve üzerine zeytinyağını koyalım.
  5. Yağlara salçayı ekleyerek karıştıralım. Ocağın altını kapatıp toz biber ekleyerek sosu hazır şekilde bekletelim.
  6. Kızaran mantıları önce peçete ya da kağıt havlu olan bir tabağa alıp yağını alalım, sonra servis tabağına aktaralım.
  7. Sarımsaklı yoğurt ve sos ile servis edelim.
Afiyetle, sağlıkla


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails