Tek lokmalık ve harika bir lezzet.. Kaç tane yediğinizi saymayı bir yerden sonra bırakıyorsunuz çünkü çerez gibi gidiyor.
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğüs
- 300-400 gr kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı kambi biber
- 1/2 lt süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 50 gr tereyağ
- 4 adet yufka
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz karabiber
- Üstüne sürmek için yumurta sarısı
Yapılışı:
- Tavukları haşlayıp didikliyoruz.
- Kuru soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Kırmızı biberi minik minik doğrayıp hazırlıyoruz.
- Mantarları temizleyip ufak ufak doğruyoruz.
- Zeytinyağı bir tavaya koyup kuru soğanları soteliyoruz.
- Soğanların rengi dönünce biberleri ekliyoruz.
- Biberler yumuşayınca mantarları ekliyoruz.
- Mantarlar iyice suyunu çekince tavukları ekleyerek, tuz karabiber ile tatlandırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp bir diğer tencereye tereyağ koyarak beşamel sosa geçiyoruz.
- Yağı eritip unu koyuyoruz, hafifçe kokusu çıkınca sütü azar azar ekleyerek krema kıvamına getiriyoruz. Sütün hepsini birden dökmemelisiniz.
- Hazırladığımız tavuklu içe beşamel sosu ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir yufkayı tezgaha serip ortadan ikiye kesip yarım ay şekli elde ediyoruz.
- Yarım ayın geniş kısmına iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- 4 yufkadan 8 rulomuz olacak.
- Bu ruloları buzdolabında minimum 2-3 saat bekletip keserseniz daha rahat kesilecektir.
- Bekleyen ruloları 3-4 cm genişliğinde keserek çevresine yumurta sarısı sürüp bir kürdan ile açılmaması için sabitleyerek dik şekilde pişirme kaşığı serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- İyice kızarana kadar 200 derece fırında börekçikleri pişirip servis etmeden kürdanları çıkartıyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder