4 Mart 2019 Pazartesi

MERCİMEK EZMELİ YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI



Aslında her ikisi de apayrı bir lezzet. Bazen sıradanlıktan uzaklaşmak için sıradan şeyleri biraraya getiriyorum sadece bunu yaptım bu tarifte de.. Ama inanın yaparken dahi birbirlerine bu kadar yakışacaklarını tahmin etmemiştim.

Malzemeler:

Mercimek ezmesi için;

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek 
  • 1/2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz 
  • 2 adet limonun suyu
  • tuz , kırmızı pul biber
  • zeytinyağı
Yoğurtlu kereviz için;
  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
Yapılışı:
  1. Mercimeği haşlıyoruz. Haşlanan mercimek iyice püre kıvamına gelince ocaktan alıp içine bulguru ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
  2. Patatesi haşlayıp eziyoruz.
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp 1/2 çay bardağı zeytinyağda soteliyoruz. 
  4. Salçaları ekleyerek kısık ateşte bir süre karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Tuz ilave edip tatlandırıyoruz.
  6. Mercimek ve bulgura ezilmiş patates ve hazırladığımız sosu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  7. Limon suyu, tuz ve kırmızı pul biberle son tatlandırmasını yapıyoruz.
  8. Kerevizleri soyup kararmaması için limon suya alıyoruz.
  9. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırıyoruz.
  10. Kerevizleri beyaz kalmaları için direk yoğurdun içine sürekli karıştırarak rendeliyoruz.
  11. Servis tabağına mercimek ezmesini koyuyoruz. Arzu ederseniz içine turşu da doğrayabilirsiniz, bizde yoktu eklemedim.
  12. Üzerine de kerevizi döküp bol kereviz yaprağı ile süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails