12 Eylül 2018 Çarşamba

RUŞEYMLİ TUZLU KEK


Uzun bir ara oldu yine.. Tatiller, bayramlar bitti, evimize döndük. Tatilde alınan kiloları verme zamanı. Haftasonu yaptığım bu kek diyet yaparken tutan "TUZLU KRİZİ"me birebir geldi, elbette hepsini yemedim :) Ama çayın yanına bir şey yiyebilme fikri bile beni mutlu ediyor :)

Malzemeler: 

(23 cm kelepçeli kalıpta pişirdim, diyette olan birini 3-4 gün idare edebilir ancak tadı o kadar güzel ki diyette olmasanız bile, sağlıklı atıştırmalık statüsünde güzel bir tarif)
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır (konmasa da olur)
  • 5-6 yemek kaşığı buğday ruşeymi (kaşıktan akmayan cıvık bir hamur olmalı, elle toplanmamalı ama kek gibi akışkan da olmamalı)
Yapılışı:

  1. Yumurta, yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu (Ruşeym hariç) bir kaba koyup karıştırıyoruz.
  2. Peynir ve mısırı da ilave ediyoruz.
  3. Kıvamını bulana kadar kaşık kaşık ruşeym ekliyoruz. (Verdiğim ölçüden az ya da bir kaşık fazla olabilir, malzemeye göre değişkenlik gösterecektir.)
  4. Cıvık ama koyu bir hamur olunca, yağlı kağıt serilmiş 23 cm çapınca bir kelepçeli kalıba hamuru döküp eşit şekilde yayıyoruz. (Kelepçeli kalıp yoksa bir borcam da olur, boyunu çok büyük tutmayın, fazla ince olacaktır.)
  5. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla



Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails