1 Şubat 2018 Perşembe

KARNABAHAR KISIRI


Hayatta bir şeyi yapmanın tek yolu mu var? Bence yok.. Her şeyde alternatif bulmak belki de mümkün sadece biraz farklı bakmak gerekiyor bazen. Tıpkı bu tarifteki gibi..

Malzemeler:

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • İnce kıyılmış yeşillikler (arzuya göre maydanoz, taze soğan, marul, roka vb..)
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı :

  1. Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırıyoruz.
  2. Bir mufak robotunda un gibi toz haline haline gelene kadar parçalıyoruz.
  3. Kuru soğanı ufak ufak yemeklik şekilde doğruyoruz. 
  4. Bir tenceyere zeytinyağını koyup soğanları soteliyoruz.
  5. Soğanların rengi değişince un haline getirdiğimiz karnabaharı ekliyoruz. Beraber karıştırarak pişiriyoruz. 
  6. Bir süre böyle pişirdikten sonra salçayı ilave ediyoruz. Salçayı da iyice karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.(Salçayı açmakta zorlanırsanız 1 yemek kaşığı sıcak su ekleyebilirsiniz)
  7. Karıştıra karıştıra 7-8 dk kadar karnabaharın yumuşamasını sağlıyoruz.
  8. Derin bir kaseye yeşillikleri ince ince kıyıp koyuyoruz.
  9. Pişen karnabaharı iyice soğutup yeşilliklere ekliyoruz.
  10. Limon ve baharatla tatlandırıp servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails