8 Ocak 2018 Pazartesi

SİMİT BÖREĞİ


Çok hastayım :( Evdekiler de hasta.. Ateşler, öksürükler evimizden uzaklaşın artık ne olur..
Poyraz kuzum bile artık "Anne ateşim var bana şurup ver diyebiliyor.."
Kış aylarını bu yüzden hiç sevemiyorum, hep bitkinim hep enerjim yok..
Haftasonu direnmeye çalıştım, cumartesi günü teyzemin evinde yaptığımız akraba gününe bir şeyler pişirirken kendime gelmek bir süre mümkün oldu ama akşama doğru yine pilim bitti malesef..
Yeni bir börek yaptım hemen tarifini ekliyorum, biz çok sevdik emimim susamının tadı ile, tereyağının kokusu ile sizin de bayılacağınız bir tarif olacak.

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 adet orta büyüklükte (ufak olmasın) patates
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 kase ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 1,5 paket susam (yaklaşık 1 kase)

Yapılışı:
  1. Patatesleri soyup,iri şekilde doğrayıp tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Pişen patatesleri süzüp çatalla eziyoruz, beyaz peynir ve mandanozu ekleyip tuz ile tatlandırarak karıştırıyoruz.
  3. Tereyağını tavada yakmadan eritiyoruz. Eriyen tereyağını bir kaseye alıp içine sıvıyağ, sirke ve unu katarak iyice karıştırıyoruz.
  4. Fırın tepsisini margarinle yağlıyoruz. Fırını 180 derece ısıtıyoruz.
  5. Tezgaha yufkayı seriyoruz. Yarısına yağlı sostan bir fırça yardımı ile iyice her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Yufkayı ikiye katlayıp (Yarım ay şeklinde oluyor) üst katına da aynı şekilde yağlı sostan sürüyoruz. 
  6. Düz kısmı alta gelecek şekilde önümüzde duran yufkanın taban kısmına (düz kısmına) patatesli harçtan boylu boyunca diziyoruz. 
  7. Yan kısımları içeriye katlayarak sıkı bir rulo şeklinde böreği sarıyoruz.
  8. Yaklaşık 6-7 cm uzunluğunda dilimler halinde kesiyoruz.
  9. Yumurta sarısı sürüp, yumurtalı kısmını susama batırıyoruz.
  10. Yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  11. Tüm yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. (Benim 2 tepsi tuttu, yaklaşık 30 tane çıkıyor)
  12. Isıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle , sağlıkla 




Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails