21 Kasım 2017 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE VE YENİ KAHVALTI SOFRASI


Geçtiğimiz cumartesi günü yine bir misafir grubunu kahvaltıda ağırlamak üzere davet etmiştim. Kahvaltı olduğunda işin iyi tarafı gün boyu rahatça oturup sohbet edebiliyoruz ama işin stresli tarafında ise misafirler erken geliyor :) Bu durumu iyi yönetebilmek için de hayli erken kalkmak gerekiyor. Bir zamanlar "Yemekteyiz" programı vardı belki hatırlarsınız, hatta geçenlerde yine bir reklamını gördüm, sanırım tekrar başlamış olabilir. Orada ev sahibi olan kişi hazırlıklara yetişemez, eli ayağına dolaşır, mutfağı çöp basar, tencere taşar ne kadar sakarlık varsa olurdu.. İşte ben de bu cumartesi günü öyleydim.. 

Bir saat var, yarım saat var diye dakikaları sayar buldum kendimi ve birden ding dong :) Geldiler..

Neyse ki sadece mutfak masasını toparlamaya vaktim kalmamıştı, diğer her şey tamamdı.. Üstümü de giyinmiş ama saçımı taramadan kapıyı açabildim :)

Misafir olunca illa bir iki yeni şey denerim.. Bu sefer yaptıklarım pek yeni sayılmaz, sadece blogda tarifinin olmadığını farkettiğim bu kurabiye yeni sayılır.. Diğerlerinden ileriki postlarda bahsedeceğim ..



Eskiden peynir tabağı bu kadar popüler bir olgu değildi.. Her peynir kendi içinde tabaklanır ayrı ayrı sunulurdu.. Şimdi ise trend peynir tabağından bir arajman hazırlamak. Bu trende elbette biz de elimizden geldiğince uyum sağlamaya çalışıyoruz. Ayrı bir yazıda peynir tabağı hazırlama üzerine kendi paylaşımımı yapmayı düşünmüyor değilim hani..





Kahvaltılıkların dışında bir börek, bir el açması çörek/poğaça, bir kurabiye ve cheesecake ikramım oldu misafirlerime. Bugün size kurabiyenin tarifini vermek istiyorum. Aslında çoğu pastanede de olan, evlerde de sıkça pişen bir kurabiye, Hindistan Cevizli Kurabiye tarifi ..

O kadar uzun zamandır yapmadığımı farkedip, Google'da her zaman yaptığım gibi "Yemekbahane Hindistan Cevizli Kurabiye" yazdığımda hiç bir sonuç alamayınca anladım ki ben uzun zamandır yapmadığım gibi bu tarifi bu deftere de hiç yazmamışım meğer :)

O zaman gelsin tarifimiz .. 



Malzemeler:


  • 1 paket margarin (Oda ısısında beklemiş, 250 gr) (Ben Sana Hamurişi kullandım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Aldığı kadar un (Benim hamurum 3,5 su un bardağı aldı)
Üzerine ; 
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 2 su bardağı hindistan cevizi 
Yapılışı:



  1. Hamuru için (un hariç) gerekli malzemeleri derin bir kaba koyuyoruz.
  2. Malzemeleri un ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  3. Fırını 170 derecede ısıtıyoruz.
  4. Tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlıyoruz. 
  5. Bir kaseye yumurta akını koyup bir çatal yardımı ile hafifçe çırpıyoruz. Başka bir kaseye de hindistan cevizini dökerek hazırlıyoruz.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  7. Yuvarladığımız hamuru önce yumurta akına batırıp sonra hindistan cevizine buluyoruz.
  8. Bu şekilde tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp tepsiye dizerek fırına veriyoruz.
  9. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (yaklaşık 15 dk)
Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails