3 Ağustos 2017 Perşembe

NOHUTLU & BUĞDAYLI TAVUK ÇORBASI

Nohutlu Buğdaylı Tavuk Çorbası

Ahahahha şimdi size az önce keşfettiğim bir şeyden bahsedeyim..
Şimdi ben yaz günü çorba tarifi yazacakken dedim söze şöyle başlayayım "Züluf Ağa'nın düşkünü beyaz giyer kış günü" tersi misali ... Ama birden içime bir kurt düşüverdi, Züluf ağa mıydı ya o .. :)
Barış Manço'nun nane limon kabuğu şarkısında geçen meşhur deyişi bilirsiniz.. Hah işte ben o deyişi yanlış biliyor muşum meğer :) Zülıf ağa değil, zürefanın düşkünüymüş :)
Alıntı Ekşi sözlük :
zerafetine pek meraklı olanlar, kar kış demez beyaz giyerler, soğuğa güzel görünmeye* çalışırlar.

Yani velhasılkelam bir çorba nelere kadir, görün dostlar :)

Bu çorba tarifi arşivden değil ama fotoğrafı öyle .. Kışın çekmişim :) Olsun maksat yazmak değil mi? Nohutlu ve buğdaylı bu çorba hem besleyici hem de çok lezzetli..
Eğer derin dondurucuda haşlayıp sakladığınız nohut ve buğday varsa iş sadece tavuğu pişirmeye kalıyor. Yani yine benim mutfak paylaşım hedefim "pratik" olmasına pek uygun.


Malzemeler:

  • 1,5 - 2 litre kadar  tavuk suyu 
  • 150-200 gr kadar haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1-2 damla limon
  • tuz 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • üzerine ayrıca kızdırılmış tereyağ

Yapılışı :


  1. 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup eritiyoruz.
  2. Eriyen yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Renginin değişmemesi için ateşi kısık tutalım.
  3. Daha sonra üzerine soğuk tavuk suyunu ekliyoruz. Eklerken sürekli karıştırarak unun topaklanmasını engelliyoruz.
  4. Haşlanmış buğday, nohut ve tavuğu ekleyip tuz ile tatlandırıyoruz.
  5. Çorbayı kısık ateşte lezzetlerin birbirine geçmesi için yaklaşık 10 dk kadar kaynatıyoruz. 
  6. Bir kasede yumurta sarısını limon suyu ile çırpıyoruz. Kaynayan çorbadan yumurtaya bir iki kaşık yumurtanın kesilmemesi için ekleyerek ısı dengelemesi yapıyoruz.
  7. Çorbanın altını kapatıp yumurtalı karışımımızı çorbayı hızla karıştırırken ekliyoruz. (terbiye meselesi) :)
  8. Bir tavada kızdırdığımız tereyağdan üzerine dökerek çorbamızı servis ediyoruz.

Afiyetle, sağlıkla
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails