17 Aralık 2014 Çarşamba

2015 YILBAŞI SOFRASI DEKORASYON ÖNERİLERİ

Yılbaşı akşamı ne yiyeceğiniz kadar masanızın ya da ortamın nasıl olacağı da önemli .. Zaten aslında olayı özel kılan da o masaya yaptığınız farklı dokunuşlar olmuyor mu?
O akşam diğer akşamlardan farklı olmalı bence. Böylelikle insan yılda 1 kere bile olsa evinde fark hissediyor, yeni yılı daha coşku ile karşılıyor. Geçtiğimiz yıllarda yılbaşına örnek teşkil etsin diye hep önden yaptığım misafir ağırlamalarında konsepti ona göre yapıyordum ki bloga yazacak iki satırım olsun :) Ama artık maalesef yoğun (??!!!) iş hayatım, kocaman karnım ve evdeki delikanlı buna müsaade etmiyor. bütün fokusumu yeni yıl gecesine saklamak durumundayım :) Bu sene bizde misafir var o yüzden açığı kapatma niyetindeyim :)
Olsun elimdeki arşivle bir iki kelam edebilirim :)
İşte geçen seneki sofram ... Aslında son derece basit bir dokunuşla masamı yeterince albenili yapabilmiştim. Buradaki en el oyalayıcı şey sandalye süslemesiydi diyebilirim. Yani o kadar basit detaylar var.


Yılbaşı Sofrası



Zeynep'in  "evde muhakkak işini görecek bir şeyler vardır " felsefesi ile süslenmiş tabaklar.. Kumaş peçetelere bağlanmış çubuk tarçın yanına kondurulmuş bir iki renkli çikolata ... Hele de atmadığınız süslemeler varsa konsepte uygun .. iş tamamdır !

  Yılbaşı Sofrası

Bu masa için çok çalışmıştım itiraf ediyorum :) Hayalimde "elegant" bir masa kurmak vardı.. Fark yaratmak adına çok araştırdım..

2013 YILBAŞI SOFRASI GÜMÜŞ - YEŞİL KONSEPTLİ


Aslına bakarsanız ortada sadece uyum var, el oyalayan detayları minimize etseniz de uyumun peşine düşerseniz karşınıza sade ama farklı bir sofra çıkacaktır.
2013 YILBAŞI SOFRASI GÜMÜŞ - YEŞİL KONSEPTLİ

Klasiklerde mi hoşlanıyorsunuz.. O zaman işiniz daha da kolay.. Kırmızı hayat kurtarır :) Bu sofra tamamen klasiklerden oluşan bir konseptte hazırlanmıştı.

  yılbaşı sofrası

Eğer bembeyaz bir sofra hayal ediyorsanız "kış" gibi.. Çay daveti için kurulmuş, kış temalı bu sofra da yılbaşında size ilham verebilir. Zeynep'ten centerpiece yapmayı öğrenebilirsiniz :)

  Kış Temalı Davet Sofrası

Bir detay :) bakın her sofrada kullandığım tabak - çatal hepsi aynı :)
Sadece supla değişik.. o da varsa.. yoksa problem değil.. aynı tabak aynı sofrada siz isterseniz farklı durabilir.
Hadi birazcık gayret.. o gece sizin ve konuklarınız için özel olabilir.. bir kaç dokunuş yeter :)

Afiyetle & sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails