15 Mart 2012 Perşembe

KIYMALI BULGURLU BÖREK NAM-I DİĞER AVCI BÖREĞİ

Avcı Böreği


Aras'ın diş buğdayı için toplandığımız gün Selen'ciğimin yaptığı nefis böreğin tadına doyamamıştık. Öyle ki börek kapanın elinde kalmış, sonuna kadar tükenmişti. İlk gelen misafire uygulanmak üzere akla not edilen börek hiç bir fırsatı kaçırmadan hemen denendi. Gelen konuklar, doya doya yediler, hatta tarif Yemekbahane'ye düşmeden arkadaş hakkı ile email ile paylaşıldı :)

Daha fazla bekletmeden yazalım hemen. Şiddetle tavsiye edilir..
İçli Köfte yediğinizi sanabilirsiniz ... Muhteşem ...


Malzemeler:
(24 adet börek için)
  • 4 adet yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 su bardağı ince bulgur (köftelik)
  • 1/2 su bardağı orta irilikte dövülmüş ceviziçi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Sıvıyağ
  • Su
  • 2 yumurtanın akı
  • 1 kase galeta unu
Hazırlanışı:
  1. Kuru soğanı ufak ufak yemeklik şekilde doğrayıp hazırlıyoruz.
  2. Bulgurun üzerine bir su bardağı sıcak su döküp, bir kapakla kapatarak şişmeye bırakıyoruz.
  3. Bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (mısırözü kullandım) koyarak orta ateşte soğanları soteliyoruz.
  4. Soğanların rengi değişince kıymayı ilave ederek kıymayla pişirme işine devam ediyoruz. Kıyma piştiğinde salçayı da ekliyoruz.
  5. Baharatlarını arzumuza göre koyarak son olarak bulguru ilave ediyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  6. Derin bir kasede 1,5 su bardağı su ve 6 yemek kaşığı yağı karıştırıyoruz.
  7. Birinci yufkayı tezgaha serip yağlı su karışımı ile her yerini
    İslatiyoruz.sonra üzerine 2.yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz .
  8. Yufkayı 12 eşit parçaya bölerek üçgenler elde ediyoruz.
  9. Geniş alanına hazırladığımız iç harcından koyup kalın ama sıkı rulo şeklinde sarıyoruz. (sigara böreği gibi)
  10. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlıyoruz.
  11. Toplamda 24 adet böreğimiz oluyor. Bu börekleri misafirimiz gelmeden ya da ikram etmeden 25 dk önce önce yumurta akına sonra da galeta ununa bulayıp 200 derecede ısınmış fırında (yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde) pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

10 yorum:

Defne dedi ki...

Sevgili Müge,
Avcı böreğini ben de çok severim. Türkiye'deyken özellikle annemler çaya geleceği zaman yapardım. 8 aydır buradayım, hiç aklıma gelmedi nedense. Hatırlattın bana, sağol. Fotoğrafı görünce tok karnım zillerini çalıştırdı yine :).

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Öncelikle Aras ismini cok begendigimi söylemeden gecemicem! Allah bagislasin,keske ogluma koysaydim bende,neden aklima gelmediki!

Bu böregi bugün ikinci görüsüm,kafaya koydum,sabah misafirlerine uygun olurmu bilmem ama ben onlara bu böregi yapmak istiyorum,tesekkürler tarif icin...

Dışavurum dedi ki...

Yarın yapiciim, akşama misafirim var. Saol Mügemm :*

emelce yemek dedi ki...

Yazdiklarini okurken agzim sulanmaya basladi bile

anne eli gibi dedi ki...

çok severim avcı böreğini,nefis görünüyor elinize sağlık...

fatosun mutfagından... dedi ki...

.ellerine sağlık..nefis görünüyor..hayırlı cumalar..

Mutfak Havlusu dedi ki...

leziz ve güzel bir börek neden bitmesin ki,?
harika görünüyor,ellerinize sağlık

Emel Kurt dedi ki...

Selam, bende bu lezzeti iyi bilirim. Ne zaman pişirsen ev ahalisi dahil çok beğenilir .ellerine saglık, Aras bebeğe ve sana sevgiler...

ayca dedi ki...

Sanırım kulaklarım çınladı :))) Tekrar tekrar ellerine sağlık !!! Ve arkadaş torpili için çook teşekküürrr

Unknown dedi ki...

Merhaba bir sey sormak istiyorum bu boregi sardiktan snr buzlukta bekletsek bir sorun olur mu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails