4 Kasım 2011 Cuma

PORTAKALLI KEK

Portakallı Kek



Evde yapılmış kek.. Benim kalbimi çalmak işte bu kadar kolay ...

Mis gibi portakal kokan bu kek ise, benim direncimi direk kırabilir..

Malzemeler:


  • 1 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 4 yumurta (kek kalıbınız küçükse yumurta adedini azaltmalısınız)

  • 1/2 çay bardağı portakal suyu

  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 su bardağı sıvıyağ (mısırözü ya da çiçekyağı kullanılabilir)

  • 2,5 - 3 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanmalı)

Yapılışı:


  • Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.

  • Kek kalıbımızı margarin ile iyice yağlayarak hazırlıyoruz.

  • Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.

  • Daha sonra süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz Not: Bu aşamada  malzemelerde yazan sıvıyağın da eklenmesi gerekiyor. Tarifte eksiklik olduğu için sonradan ilave edildi. Kusura bakmayın lütfen.

  • Bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıp, elekten geçirerek sıvı karışıma ekliyoruz. Koyu boza kıvamında olan kek harcımızı yağladığımız kek kalıbımıza dökerek fırına veriyoruz.

  • Ortalama 40-45 dk kadar pişirdikten sonra kürdanla ya da bir bıçakla ortasının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz ve fırından alıyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails