6 Ekim 2011 Perşembe

HAVUÇLU KEK

Havuçlu Kek



Şimdi burnumun direği sızladı yazmaya başladığımda. Yalova'da akşamüzeri çay saati için yapmıştım ve şu anda orada olmayı istedim, hem de nasıl...
Daha önce başka bir tarif paylaşmıştım ama bu son yaptığım keki daha çok beğenince sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:





  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvıyağ (yağ miktarını arzuya göre azaltabilirsiniz)

  • 1 adet büyük boy havuç

  • 1 kase iri dövülmüş ceviziçi

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 2,5 - 3 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:



  • Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.

  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.

  • Havucu rendeliyoruz. Yumurta-şeker karışımına süt, sıvıyağ ve havuç rendesini de ilave ediyoruz.

  • Kabartma tozu, vanilya ve 2,5 su bardağı unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (Kıvamı sulu olursa un ilave edebilirsiniz)

  • Tarçın ve cevizi de ekleyerek, kek karışımını, margarinle yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz.

  • Yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz. İçinin pişip pişmediğini kürdan ya da bir bıçak saplayarak kontrol edip fırından alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails