14 Ekim 2011 Cuma

BAŞIM SEBZE ÇORBASI İLE DERTTE!

Kendimi bildim bileli mutfakta olmayı hep sevdim. Onu buna katmayı, şunu şuna bulamayı pek severim. Hep aynı şeyleri pişirmekten sıkılırım ve yenilik ararım. Şimdi soruyorum size a dostlar nedir benim bu talihim :)
7 yıldır makarna sever , onu bunu yemez, ne önüne gelse önce koklar beğenmez bir adamcağız ile evli olan bendenizin şimdi de başı 6 aylık oğlu ile dertte :)
Hepsi öyle yaparmış, o tatlı tombalak dilleri kaşıkta ne varsa geri iter, yüzüne gözüne bulaştırırmış ama bizimkinin ağzını açtıramıyoruz ki o dil itsin geriye. Sevmedi, sevemedi... yok sevecek, az kaldı derken 3 haftadır, her gün bir kase çorba hooopp çöpe :(
Sevgimi kattım, kerevizin dalını, ıspanağın yaprağını, elmanın suyunu her bir şeyleri kattım olmadı.
Büyük sebze çorbası meydan muharebesi her gün saat 14:00 de bizim evde :) Ne kargaların gak demesi, ne postacıların selam etmesi, ne mini mini bir kuşun donup penceremize misafir oluşu, hiç bir değerli güfte kar etmiyor :)
Bizim armudu görünce ağzını kocaaammmaaannn açan Aras Paşa benim mis gibi çorbalarıma asma kilidi takıyor.
Soruyorum size, ne zaman biter bu çile...??
Bunlar baba oğul beni mutfaktan soğutmadan bana bir akıl verin :)

Afiyetle & sağlıkla,

15 yorum:

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Valla işiniz zor kolaylıklar diliyorum. Benim kızımda pek sevmezdi ama yine de kandırabiliyorduk. Ben balıklısını bile yaptım :) Armut dolu kaşığı gösterip kandırın diycem ama bu seferde armut yemezse kötü olur :(
Sevgiler,
Gülcihan

Unknown dedi ki...

Ahhhh Müge'cim yazdıklarını okuyun
ca kendimi gördüm sanki.Bende o so
run 22 senedir var ve evde 3 erkek var.Eşim ve 2 oğlum.Birinin yediği
ni diğeri yemez onun sevdiğini öbü
rü sevmez.Onların sevdiklerini pişi
reyim derken iş sonrası evde mutfak
tan çıkamam:)))Ama inan bıkılmıyor mutfağı sevince yorgunluk cabası tabii.Sebze çorbasına gelince ben mercimek,patates,pırasa,havuç,bulgur,maydanoz koyardım bayılırlardı Allah'tan:))Öpüyorum canım...

My Turkish Kitchen dedi ki...

Sevgili Muge,
Senin gorevin bikmadan usanmadan devam etmek:) Iki cocuk annesi olarak sana tavsiyem, kendi yediginiz herseyden bebege de tattirmak. Benim ilk oglumda yaptigim en buyuk hata hep ona ozel birseyler hazirlamakti. Kendisi su anda 5 yasinda ve yeme problemini daha yeni cozuyoruz diyebilirim.
Su anda yemiyorsa biraz ara ver sebze corbasina. Ben en iyi cozumu tarhana corbasinda bulmustum, tavsiye ederim. Biraz daha buyuyunce kendi yediklerinizi yogurda katip yedirmegi dene. Iste o hayatini kolaylastiriyor insanin.Kolay gelsin..
iffet

mrscoskun dedi ki...

müge hanımcım benim kızımda sebze çorbalarına başladığımızda beni epey zorladı. tecrübeli annelerşn tavsiyeleriyle şimdi epey yol aldık:) darısı başınıza!
havuç tadını seviyolar
başlangıçta havuç-patates, havuç-ıspanak gibi ikili tarifler deneyin derim. şimdi herşeyi yiyor çok şükür!
birde pes etmeyin 1-2 kaşıkta yese kardır fazla zorlamaya gerek yok.
sevgiler...

Berceste dedi ki...

Tatliya alismis seninki Muge! Oyle belli bir tadi tutturdu mu buyuyunce daha zor. Su anda bizim bocugun herseyi yemesini tamamen sebze corbalarindaki cesitli tadlara borclu oldugumu dusunuyordum gecenlerde. Babasinin tadina bakarak booo bu igrenc seyi mi yediriyorsun cocuga demesini dinleseydim, miz miz hicbirsey yemeyen bir cocuk olurdu bizimki.

My Turkish Kitchen'a ve Mrs Coskun'a katiliyorum!

Ikililerle basla, sevdigi birseyi bul, ona katik edici birsey ekle... Biz ilk basladigimizda butun mahalle avaz avaz bizimkinin reddedisini dinliyordu. Zorla tika tika alisti :) Sonra sever oldu :P

Esas en onemli konu ve soru, puturluyle sorunu var mi?

Unknown dedi ki...

Benim kizimin favori corbasi:
Birkac sebzeyle brokoli, patates, havuc vs.) baslayip giderek bulgur, pirinc, bugday, mercimek gibi bir suru ekleme yaptigim corba. Sebzeleri dograyip az suda hasliyorum. Ustune bir corba kasigi un ve 4 corba kasigi kadar yogurt ekliyorum. Karistirdiktan sonra bir tasim kaynatip altini hemen kapatiyorum. Yedirirken bir tatli kasigi zeytinyagi ekliyorum. Deneye yanila buldum bu corbayi. Yogurt koymadan yaparsam da ilikken peynir ekliyorum icine. Tabii ilerleyen aylarda cesitlendirmek daha dogru. Yavas yavas.
Insallah deneyebilirsin bu corbayi ve Aras da sever.
Pinar

Gülcan dedi ki...

allah yardımcınız olsun. benim eşimde herşeyi yemez.bazen ben ne yaparım ve bloğuma koyarım diye düşünüyorum. oğlumda öyle yine allahtan babasının yemedklerini bazen beğeniyor sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

merhabalar, yemek seçmeyen bir koca ve her gün daha değişik ve güzel bir menü hazırla diyen oğlum var...bir süre sonra psikolojik baskı biliyor insanda ....size naçizane tavsiyem aç bırakın....inanın 2.bebeğim olsa herşeyi yedirip yemezse acıktıracağım....büyük konuşmayım ama tatil köylerinde yabancıları görünce kıskanıyorum....çocuklar haşlanmaış lahana, karnabahar herşeyi yiyorlar.....
yinede çok acımasız olmayım....azıcık krema zararı yoksa lezzet verebilir...kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Benim 9 aylık kızım var ve epey mücadeleden sonra bulduğum yöntem şu: Sebze çorbasına keçi peyniri katıyorum. Bizimki bir lokma yemezken tabağı temizlemeye başladı bu yöntemle. Yalnız 1 yaşına kadar tuz tüketmemeleri gerektiği için peyniri suda bekletiyorum. Fakat sizinkisi altı aylık olduğu için yine de doktorunuza danışın; çünkü bize peyniri ilk defa yedi aylıkken vermişlerdi. Çağla

LeylaK dedi ki...

valla verecek aklım yok ama öyle güzel yazmış anlatmışsınki gülümsemeden edemedim :)


Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Pelin dedi ki...

Sabır Mügeciğim :))

Benim oğlum iki yaşından sonra yemekleri sevmeye başladı. O zamana kadar epey zorladı ve üzdü beni ama sonunda düzeldi herşey. Şimdi tam bir gurme oldu :)) Her şeyi yiyor ama güzel yapılırsa.

Sana benim en büyük tavsiyem yemek konusunda ısrarcı ol ama bunu kendine sıkıntı yapma. Bir de onu yedi bunu yemedi, yemiyor, sevmiyor gibi konuşmalar yaparsan , o zeki bıdıklar bunu dikkat çekme bahanesi olarak çok güzel kullanıyorlar.

Kolaylıklar diliyorum. Kuzucuğunu da öpüyorum.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

22 aylik kizimla oldukca fazla yemek savaslari verdik, pes etmedik cok ugrastik bir sekilde yiyecegi yolu bulduk. Sebze corbasi icin sebzeleri buharda haslarken icine 1 adet de organik kuru kayisi veya 8-10 adet organik kuru uzum attik, pure haline getirirken onlari de gecirdik, bu sekilde corbada farkli tatlar yaratarak yedirebildik, 1 yasindan sonra normal corbalara gecince bunlara da gerek kalmadi.
Kolay gelsin:)
Selcen

lezzettabağı dedi ki...

fazla bu konuda israrcı olmayacaksın çünkü yorulşduğunla kalırsın. bu bilinen bir şey genler bu konuda önemli rol oynuyor en çok araştırdığım bir konu desem yeridir. baba yemiyorsa çocukta aynen onun gibi yemeyen biri oluyor. ağzınla kuş tutsan nafile.. sebzeleri başka şekilde başka çorbalara birer çeşit olarak katmayı dene ve yedir bakalım.örn. pirinçli çorbaya ıspanak köklerini pirinç kadar doğrayarak eklemeyi dene..mercimeğe havucu uygula.kolaylıklar dilerim..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Bugüne kadarv zevkle takip edip yorum bırakmayanlardanım ben..Benim de 7 aylık bir kızım var, biz sebzelerle başladık. Bayılmıyor ama az da olsa yiyor. size pancar ve balkabağı gibi tatlımsı sebzeleri öneriririm ben de. kolay gelsin! Ceren

Berceste dedi ki...

Bak Muge, derdine deva olacak yazi burada :) http://cemuyurken.blogspot.com/2011/10/ruya-kendi-kendine-yemeyi-ogreniyor.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails