3 Eylül 2007 Pazartesi

HARDALLI PATATES SALATASI

Hardallı Patates Salatası


Balkon Keyfimizin lezzetlerini sunmaya kaldığım yerden devam etmenin vaktidir.. Araya bir kaç konu girmiş olsa da söz verdiğim gibi masamızın diğer başrol oyuncularını da tek tek sizlerle paylaşacağım.
Bu arada, bugün buraya evden bağlanıyorum ... Evet , henüz parmakarası terlik ya da sahilde tek başına duran bir şezlong resmi koyma durumum olmasa da ;) izne çıktım !!!!
Şu anda bayan programları ile bezeli bir pazartesi sabahı geçirirken boş durma kalk bloğu güncelle komutu verdim kendime :)
İşte özellikle bizim minik canavarlardan Buket'in o gün çok beğendiği patates salatamız tamamen pratik ve ekonomik tarifi ile karşınızda ..

Malzemeler:


  • 3-4 adet orta boy patates
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı mayanez (yoğurtlu mayonez de kullanılabilir, o zaman daha hafif olacaktır)
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı (silme) pudra şekeri
  • tuz
  • kırmızı biber, karabiber
  • 1-2 damla limon
  • şık bir ikram için marul yaprakları

Patateslerimizi iri küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlıyoruz. Haşladıktan sonra bir süre soğumaya bırakıyoruz.

Bir kasede mayonez, hardal, tuz,karabiber, limon ve pudra şekerini karıştırıp patateslerimizle harmanlıyoruz.Maydanozu da ekleyip patatesleri zedelemeden karıştırıyoruz.

Tabağımıza marul yapraklarını serip üzerine salatamızı koyuyoruz.

Afiyetle ,

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle patatesi her formülasyonla tüketebilen ben , bu tarifide ilk fırsatta deneyeceğim..
Sevgiler

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık.İlk fırsatta denemeye çalışacağım.Görüntüsü çok lezetlli görünüyor.
sevgiyle kal...

Selen dedi ki...

Aman da aman arkadaşım sonunda tatile de çıkmış :)
Kalk çabuk, uyuma bakim, biz çalışıyoruz bak.. Hem sen annenle tatile gitmeyecek miydin?? Biz anlamayız, şezlong resmi isteriz, değil mi Yasemincim :))
Şaka bir yana salata da karnıyarık da enfes..
Öperim canım

Baharcicegi dedi ki...

salata nefis görünüyor elinize saglik.

Müge Hüner dedi ki...

Adaş adaş,
Pudra şekerini görünce aklıma geldi, piknikte bir salata vardı, hatta yan masadan gelinip tarifi istendi, bende kulak misafiri olmuştum, püf noktası pudra şekeriymiş demekki hımm diye..O senmiydin?? tarifinde pudra şekerini görünce çağrışım yaptı. Salatan harika görünüyor, hem çayın yanına, hem karın doyurucu süper.ellerine sağlık.

Yemekbahane dedi ki...

Ey Patates sevenler !!!
Bu tarifi seveceğinize şüphem yok o nedenle hemen patatesler soyula ve tez elden haşlanaaaa ;)

Selen'cim şekerim inşallah bu akşam engin bey eve geldiğinde bizim bloğan konacak bir sonraki resmin şezlong mu yoksa yenilesi bir tarif mi olacağına karar vereceğiz..Dua edin de şezlong olsun..

Müge'cim adaşım...Tam üstüne bastın o pudra şekerci benim..Annem öğretti :) Her mayonezli yada yoğurtlu salataya 1 kaşık ;))

Öpüyorum hepinizi..Geldiniz yorum yazdınız...Klavyenize sağlık !

Sevgiler
Müge

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Muge'cigim,
Ellerine saglik, degisik bir sunum olmus.
Sevgiler.

gülriz dedi ki...

Mügeciğim, bak oldu en sonunda, çıktın izne. Ama bak bu bizi kesmedi, bekliyoruz ya bir şezlong, ya bir parmak arası :)))Bu arada patates salatası da şahane görünüyor, pudra şekeri fikrini deneyeceğim en kısa zamanda. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Müge cım, elıne sağlık cnm.. Patates salatası her sekılde cok hos olur zaten.. Ama ben içine pudra sekerı konduğunu bılmıyordum:( evet ıtıraf edıyorum ılk kez senden duydum ve deneyeceğım...

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Sanal alemde perçinlenen arkadaşlığımızı , yürekten dostluklara çevirmek istiyoruz. Hiç görmediğimiz gözlerle ; göz göze gelip , bunca zamandır paylaştıklarımızla beraber yoğrulmak istiyoruz. Hem de birbirimiz kadar merak ettiğimiz çocuklarımız ile beraber ! Onlar animatör ile eğlenirken , biz de kurduğumuz sofranın – sohbetin ve dostluğun keyfini çıkaracağız. Menü mü ? Hep beraber oluşturacağız çay davetimizi ..Hepimiz gelirken getirdiğimiz bir çeşit ikramımızla şenlendireceğiz soframızı.. Tarih / Zaman : 27 Ekim 2007 – Cumartesi Saat : 13:00 – 17:00 Yer: 3-ELMA DAVET ve ORGANİZASYON – Çifte havuzlar ‘ Anadolu Yakası / İSTANBUL Ücret : Katılımcı başı 25,00 YTL. * Çocuklar için ek ücret talep edilmeyecektir. Katılmak isteyen arkadaşlar ; gönderiye yorum bırakabileceğiniz gibi , bizlere de mail atabilirsiniz ; Katılmak isteyen arkadaşlar ; lütfen 30.09.2007 tarihine kadar net bilgi versinler. mof_baydar@hotmail.com ( fidaneli-fidan ) burcin.atmaca@gmail.com ( pastarda-burcin) esrakars@gmail.com ( benimutfağım-esra)

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım.Görüntü çok güzel.eminim tadı da nefistir...Selamlar....

Adsız dedi ki...

slm degişik bir tat gibi görünüyor..ellerinize saglık..ilk fırsatta deneyecegim...sevgiyle kalın....

Damak Tadı dedi ki...

Salata kesinlikle müthiş görünüyor canım,ellerine sağlık.
Müge'de unutmamış benim gibi..))Yan masada oturan öğretmen bayan gelip bu salata çok hoşumuza gitti dediğinde püfü'nün pudra şekeri olduğunu söylemiştin.Bende bugünmüş gibi hatırlıyorum.Burdan çıkaracağımız sonuç,senin yaptığın tüm salatalar çok nefis.Sen bizim bundan sonra salata hocamız ol canım benim..))Kocaman öpüyorum seni.

Sevgilerimle.

asli dedi ki...

Müge selam.. :)

Dayanamadım akşam akşam yaptım salatayı.. :))

Yalnız bir itiraf; pudra şekeri kullanmadım ve ayrıca kekik ilave ettim..
Ama bayıldım, bayıldımm.. :))

Ellerine, fikrine sağlık..

Sevgiler.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails