Hey gidi günler hey.. Ne pastalar yaptık zamanda ama şimdi pasta yapınca şaşırıyorlar.. hahhah
Sen tuzlucusundur, tatlı nereden esti diyorlar.
Vallahi öyleyim, tuzlucuyum ama bu pasta yapma konusunu etkilemiyor elbette.
Fadimem, kendi gününde Yasom ile Esram için doğumgünü pastası yapalim diyince hemen kollar sıvandı ve bu şahane pasta yapıldı. Çok basit yapması önce onu söyleyeyim, sadece pisme süresi nedeniyle el oyalıyor ama tadına doyamadık ben bile 2 dilim yemişim.
Buyurun malzemeler :
Choux Hamuru (profiterol, ekler pasta için kullanılan hamur)
* 1,5 su bardağı su
* 180 gr tereyağ
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 3/4 paket kabartma tozu
* 6 adet büyük boy yumurta
* 1,5 su bardağı un
Pastacı Kreması
* 3 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 2 paket vanilya
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı tereyağ
Ganaj
* 200 gr krema
* 250 gr çikolata (ben sütlü ve bitter karışık kullandım)
Yapılışı:
1. Hamur için suyu, yağı ve tuzu tencereye koyalım.
2. Yağ iyice eriyince unu ilave edelim ve bir müddet pişirelim. Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
3. Hamur soğurken diğer yanda yağ ve vanilya hariç krema için tüm malzemeleri ocağa alalım, karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
4. Koyulaşınca ocağı kapatalım vanilya ve tereyağı ekleyerek mikserle 4-5 dakika krem kıvamına gelene kadar çırpalım.
5. Mümkünse cam olan bir kaseye kremayı alıp üzerine streç film kapatarak soğumaya bırakalım.
6. Soğuyan hamurumuza yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle karıştıralım.
7. Pastamızı şekillendireceğimiz kelepçeli kalıp ya da Çember ölçüsünde fırın kağıtlarına daireler çizip hazır edelim.
8. Fırınımızı 180 derece ısıtalım.
9. Çizdiğimiz dairelerin içine gelecek şekilde hamurumuzu bir kaşık ve spatula yardımıyla döküp fırına verelim. Ben bu şekilde 4 tepsi yaptım ve ayrı ayrı pişirdim.
10. Hamurlar pişerken ganaj için bir kaseye çikolatalarımızı kırıp kaynamakta olan suyun üzerinde benmari şeklinde erimelerini sağlayalım.
11. Eriyen çikolataları krema ile karıştıralım ve soğutalım.
12. Pişen hamurları kalıp ölçüsünden büyüdüyse kenarlarından keselim.
13. Kelepçeli kalıbın ya da çemberin içine zemin katı hamur oturtarak yerleştirelim.
14. Zemine oturttuğumuz hamurun üzerine önce pastacı kreması sonra biraz ganaj döküp yayalım ve 2 kat hamuru yerleştirelim.
15. Bu şekilde en üst kata hamur koyana kadar devam edelim son kat hamurun üzerine sadece ganaj sürerek buzdolabında en az bir gece bekletelim.
16. Servis etmeden önce kelepçeyi dikkatle açıp süsleyelim.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder