7 Eylül 2020 Pazartesi

YULAF KEPEĞİNDEN PEYNİRLİ POĞAÇA

 



Yedim mi kilo alıyorum. Ne yesem yarıyor demiyorum bak.Yiyorum ve hakkını veriyorum.Ben tatlı insanı değilim pek bilirsiniz, benim için hayat poğaça,ekmek,börek ve çayın yanındaki her güzel şeyden ibaret.Ekmeğin arasına pabuç koysan yerim :) Koyacak bir şey bulamadığımda yoğurtlu sandviç yaparım ben. Eeeee ye ye ye.. Sonra ne oluyor.. Kocaman oluveriyorum hızlıca. Bacaklar şişiyor, dizim ağrımaya başlıyor :(
O yüzden kendimi raptızapta aldım 2 hafta önce.Diyetisyenime başladım, hemen sıkı bir disipline girdim.Canının çektiği bir şey var mı diye sordu bana, ne demiş olabilirim :) Tabii ki "poğaça" dedim.
Kahvaltıma koydu 2 tane ... Tabii ki sağlıklı versiyonunu ...

YAŞASIN !

Ben de bu poğaçaları yaptım. Benim nefsimi köreltti, çok iyi geldi pazar sabahı poğaça ile kahvaltı etme fikri.

Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme kaşık yoğurt
  • 2 su bardağı yulaf kepeği
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Üzeri için yoğurt ve çekirdek
  • İçine beyaz peynir

Yapılışı:
  • Yumurta, yoğurt ve yağı bir kaba alıyoruz.
  • İçine tuz, kabartma tozu ve yulaf kepeğini ekleyip tamamen toparlanan, rahatça yuvarlanan bir hamur elde ediyoruz.
  • Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartıp avucumuzda açıp ortasına peynir koyarak kapatıyoruz. (yapışırsa elinizi hafif nemlendirebilirsiniz)
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Çatalla kenarlarına iz yapıp bir fırça ile üzerine yoğurt sürüp çekirdek serpiyoruz. (çörekotu/susam da olur)
  • Fırına verip 20 dk kadar pişiriyoruz. 

Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails