Evde kalan muzları değerlendirirken yumuşacık bir kek yapmanın en pratik yolu.
Malzemeler:
- 3 adet olgun muz
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
Yapılışı:
- Muzları çatal yardımı ile eziyoruz.
- Ezdiğimiz muzlara yumurta, şeker ve yağı ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
- Bir kapta tüm kuru malzemeleri karıştırıyoruz.
- Karıştırdığımız kuru malzemeleri elekten geçirip muzlu karışıma ekliyoruz.
- Bir kaşıkla tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. (Alt-üst/turbo yok)
- Muffin kalıplarımıza kek kağıtlarını yerleştirip kek karcımızdan kalıpların 3/4'üne gelecek kadar dolduruyoruz.
- 15-20 dk kadar pişiriyoruz. Kürdan ile içinin nemini kontrol ederek fırından alıyoruz.
Not: Benim bu şekilde 12 tane çıktı.Eğer muffin kalıbınız yoksa düz bir tepsi ya da fırın kabında da pişirebilirsiniz. Normal kek kalıbı tercih etmeyin çıkartırken parçalanabilir çünkü dokusu çok yumuşak .
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder