13 Haziran 2019 Perşembe

YULAFLI KAHVALTI POĞAÇASI



Canınız yaramazlık istediğinde yetişecek hızır gibi bir tarifim var sizlere. Sağlıklı beslenmenize özen gösteriyorsanız, diyetteyseniz ya da buğday unu tüketmiyorsanız bu tarifi deneyin derim.

Malzemeler: (yaklaşık 20 adet çıkıyor)

  • 2,5 su bardağı yulaf kepeği 
  • 3 yemek kaşığı Erzincan tulum peyniri (beyaz peynir de kullanabilirsiniz ama çok yağlı olmamalı)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)
  • 1 tutam dereotu (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sızma zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çok az tuz (peynir tuzlu ise gerek olmayacaktır)

Yapılışı:
  1. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz. Rahat toparlanan, dağılmayan bir hamur olmalı. Dağılıyorsa biraz daha yulaf kepeği ekleyin yoğurt sulu gelmiş olabilir. Eğer toparlanmadıysa da bir miktar yoğurt eklemelisiniz. 
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurdan parçalar alıp yuvarlayarak diziyoruz.
  3. 180 derece fırında renkleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla


1 yorum:

Beyda'nın Kitaplığı dedi ki...

Benim diyetime uyuyor. Çok teşekkürler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails