Ramazan ayının bereketli sofralarına yakışır geleneksel bir tatlı.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ (ben ayçiçek kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Su ve şekeri ocağı alıp önce bir müddet şekeri eritmek üzere karıştıralım. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp 10-15 dk kadar kaynatalım ki özleşsin. Ocağı kapattığımızda bir kaç damla limon sıkıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Krema kıvamına geldiklerinde yoğurt ve sıvıyağ ekleyip bir süre daha çırpalım.
- İrmik ekleyerek bir kaçıkla karıştıralım.
- Bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı birleştirelim ve tel süzgeçten eleyerek diğer harcımıza ekleyelim, düşük seviyede bir süre daha çırparak hamurumuzu tamamlayalım.
- Bir borcamı katı yağ ile iyice yağlayalım.
- Kek harcımızı içine döküp 180 derece fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen keki fırında çıkarttığımızda 2-3 dk ilk dumanının çıkmasını bekleyelim sonrasında üzerine soğuyan şerbeti her yerine gelecek şekilde dökelim ve çekmesini bekleyelim.
- Şerbetini çeken revaniyi dilimleyerek servis edebiliriz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder