17 Nisan 2019 Çarşamba

KREMALI MANTARLI TAVUK



Krema, mantar ve tavuk.. Bence bunlar tam bir trio !
Bu yemek oldukça basit ama uyarayım oldukça da cezbedici .. Kalori hesabına girmiyorum bile :)


Malzemeler:
  • 4-5 parça tavuk kalça şiş (kuşbaşı doğranacak)
  • 500 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema
  • Kambo biber - süslemek için
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Mantarları yıkayıp sapları ile beraber orta büyüklükte doğruyoruz. Çok ince değil ama çok kalın da kalmamalı.
  2. Bir tencereye tereyağı koyup kuşbaşı doğradığımız tavukları soteleyerek pişiriyoruz.
  3. Pişen tavukları ocaktan alıyoruz. Bu tencereye çiğden mantarları, kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz ve bir fırın kabına döküyoruz.
  4. Üzerine parça parça kambo biber yerleştirip 200 derece sıcak fırına veriyoruz.
  5. Kızardığı zaman fırından alıp sıcakken servis ediyoruz.

Afiyetle, sağlıkla


2 yorum:

Beyda'nın Kitaplığı dedi ki...

Severek yaptığım yemeklerden. Ellerine sağlık :)

Yemekbahane dedi ki...

Teşekkür ederim, sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails