Krema, mantar ve tavuk.. Bence bunlar tam bir trio !
Bu yemek oldukça basit ama uyarayım oldukça da cezbedici .. Kalori hesabına girmiyorum bile :)
Malzemeler:
- 4-5 parça tavuk kalça şiş (kuşbaşı doğranacak)
- 500 gr mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kutu krema
- Kambo biber - süslemek için
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Mantarları yıkayıp sapları ile beraber orta büyüklükte doğruyoruz. Çok ince değil ama çok kalın da kalmamalı.
- Bir tencereye tereyağı koyup kuşbaşı doğradığımız tavukları soteleyerek pişiriyoruz.
- Pişen tavukları ocaktan alıyoruz. Bu tencereye çiğden mantarları, kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz ve bir fırın kabına döküyoruz.
- Üzerine parça parça kambo biber yerleştirip 200 derece sıcak fırına veriyoruz.
- Kızardığı zaman fırından alıp sıcakken servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
2 yorum:
Severek yaptığım yemeklerden. Ellerine sağlık :)
Teşekkür ederim, sevgiler
Yorum Gönder