19 Temmuz 2017 Çarşamba

SİMİT



Evde bir simit furyası başladı. Aras çok şükür artık bir çok şeyin tadına bakar duruma gelebildi. 6 yılı çorba ile geçirdiğine sanırım zaman zaman pişman oluyordur :)
Tabii bu konuda gelişim göstermesinin en önemli unsurlarından biri Poyraz.. Poyraz tadına baktıkça o da "abi" olarak öncü olmaya çalışıyor sanırım :)

Geçtiğimiz cumartesi evde çocuklarla kurabiye yaparken yarım paket tereyağ ile de simit pişirmeye karar verdim. Çocuklar çok severek yediler. Tarifi buraya yazalım da kaybolmasın :) Malum benim de tarif defterim bu blog her ne kadar eskisi kadar aktif olmasa da...

Malzemeler:


  • 125 gr oda ısısında tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1/2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • un
üzeri için :
1 yumurta sarısı , 2 yemek kaşığı pekmez, susam 

Yapılışı :

  1. Un dışındaki tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz.
  2. Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekliyoruz. Yağlı bir hamur olduğu için çabuk toparlanacaktır. Fazla un ekleyerek kurutmamaya dikkat edelim.
  3. Fırını 180 derece ısıtıyoruz.
  4. Bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
  5. Hamurumuzda parçalar kopartarak rulo yaptıktan sonra halka şekline getiriyoruz.
  6. Hamurun tamamı bitince yumurta sarısı ve pekmezi bir kasede karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.
  7. Son olarak susam dökerek fırına veriyoruz.
  8. Yaklaşık 15-20 dk sonra iyice kızarınca fırından çıkartıyoruz.
Afiyetle , sağlıkla
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails