Islak kekin tarifini verecektim bu geldi :) Dün akşam taze taze pişirince heme de tarifi yazmak istedim. Elim hazır klavyeye alışmış bunu ertelemek olmazdı.
Büyük oğlum Aras'ın yemek ile doğduğundan beri pek hoş değil, okuyanlar hatırlayacaktır. Aras şimdi Hazırlık sınıfına gidiyor. Tıpkı pedagog desteği aldığımız o dönemde duyduğumuz üzere, büyüdükçe aşacak evresini tecrübe ediyoruz aslında. Eskiden hiç tadına bakmadığı nice şeyi şimdi kendisi merak eder duruma geldi. Örneğin geçen hafta ilk kez patates kızarmasının tadına bakmış ve elbette her aklı başında insan gibi tadını beğenmiş :) Aras'a birileri bir şey ikram ettiğinde "yemem" dediğinde onu klasik bir yemekseçer olarak adleden toplum insanımız, onun yemekten korktuğunu ve hayatında örneğin hiç ekmek, makarna, kek gibi çocukların çok severek tükettikleri şeyleri yemediğini duyunca doğal olarak şaşırır. Evet Aras hayatında hiç çikolatalı pasta bile yemedi :) Ama çikolata seviyor, belli markalarınkini. Bu keki onun sınıfında bugün öğretmenleri için yapacakları partiye götürdün diye pişirdim. Beraber yemek yapmayı seviyoruz. Karıştırmak, malzeme eklemek, hamur mıncıklamak en sevdiği şeyler. Paylaşmak için güzel bir yöntem oluyor bizim için de..
Bu keki hazırlamamız yaklaşık 10 dk sürdü. Yaklaşık olarak pişmesi ile beraber 40 dk da hazırdı diyebilirim. Elinizin altındaki malzemeler ile yapıldığı için son derece pratik.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet büyük boy olgunlaşmış muz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 su bardağı un (yavaş yavaş dökün, ilave alabilecek durumdaysa harcınız biraz daha eklemeniz gerekebilir, muz vve yumurtaların büyüklüğüne göre değişecektir)
- Yumurta ve şekeri koyu bir krema kıvamına gelene kadar iyice çırpıyoruz.
- Kıvama gelince süt ve yağı ekliyoruz.
- Muzu çatalla ezip katıyoruz.
- Kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyerek bir kaç sefer çırparak malzemeleri birleştiriyoruz.
- Son olarak koyu boza kıvamına gelene kadar un ilave ederek yine çırpıyoruz.
- Kek kalıbımızı margarin ile yağlıyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtıyoruz.
- Harcımızı yağladığımız kalıba döküp fırına veriyoruz.
- 20 dk fırını hiç açmıyoruz, kabarma işlemi gerçekleşip üst tarafın kabuk tutmaya başladığını farkedince fırını açıp kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Pişen keki fırından alıp ılınınca kalıbı ters çevirerek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder