3 Şubat 2016 Çarşamba

POYRAZ'IN DİŞ BUĞDAYINI YAPTIK

IMG_1229

İşte bir insanın hayatında önemli bir evre.. Diş ..
Benim mini mini bebeğimin diş buğday partisini yine abisinde de olduğu gibi sevgili blog dostlarımla yaptık. Aslında henüz dişi çıkmamıştı ama olsun .. :) Maksat eğlence olsun.. Bize parti yapmaya vesile olsun.. Yılbaşını da kutladığımız bu partide diş buğdayını da aradan çıkartınca doğan görünümlü şahin misali bizim de yılbaşı gönümlü diş buğdayı partimiz oluverdi :)

IMG_1379

Poyraz'a yedirdiğim hazır meyve kavanozlarını atmamış, biriktirmiştim. Onları kırmızı keçeye sarıp silikon tabancası ile de yeşil çam (plastik) dallarından (gerçek de bulunursa çok şık olur eminim) yapıştırınca yılbaşı ve diş buğdayı bir araya gelmiş oldu :)

dişbuğdayı

Haşlanmış nohut, fasulye, buğday, kuru üzüm, dolmalık fıstık, dolmalık üzüm ve konserve mısırı pudra şekeri ile tatlandırarak hazırladığım diş buğdayları tam bir kuru aşure tadındaydı.

yılbaşı menü

Menümüz yine her zamanki gibi çok çeşitliydi..

Avcı böreği (Selen)
Kısır (Müge H.)
Rulo poğaça (tarifini vereceğim)
Tereyağlı tuzlu kurabiyeler (Fadime)
Çatlak kurabiye (pancar tozu ile kırmızı renklendirilmiş) (Münevver Abla)
Peynir dolgulu salatalık
Üç katlı patates salatası (tarifini yazacağım)
Diş buğdayı pastası (Tabii ki Yasemin teyzemiz yine harika pastalarından bize yaptı.. Bu sefer dişimiz noel baba formatındaydı)

diş buğdayı pastası

Poyraz'a yine önüne bir sürü mesleği temsilen eşya koyduk, kendisi metreyi seçti.. Abisi de cetvel seçmişti.. Bu çocuklar galiba mühendislik yolundalar .. bakalım göreceğiz :)

Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails