25 Ekim 2013 Cuma

MARMELATLI KURABİYE NAM-I DİĞER LİNZER KURABİYE

Marmelatlı Kurabiye


Çalış .. çalış ....
Bu durumdayım son zamanlarda.. 9 ay evde vur patlasın çal oynasın durumu elbette iş hayatına geri dönüş ile birlikte geride kaldı.
Şimdi gelişim gösterdiğim tek şey şu metrobüs denenen insan taşıma aracına (???) binme teknikleri :)
Bu konuda gelişim seminerleri versem tutar mı :) acep :)

1-Doğru kapıda bekleme yetkinliği edinme
2-Oturma teknikleri
3-Ayakta kaldığında ... (***??) kollama metotları
4-Ağızdan nefes al yoksa ne olur durum çalışmaları
5-İndi bindi yapmanın püf noktaları

Ahhh ne özledim halbuki "housewife" günlerimi :) Ama işleyen demir ışıldar değil mi :) Bakalım pas tutmadan bu ömür böyle nasıl geçecek ???

Bugün Uzman Tv çekimlerinden bir tarif var.. Marmelatlı kurabiye .. Kolay, pratik, renkli, şık :)

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 kase böğürtlen marmeladı (Nutella ya da farklı bir meyve çeşidi kullanabilirsiniz)
  • Üzerleri için pudra şekeri
Yapılışı:
  • Bir kasede tereyağ, yumurta, pudra şekerini un ilave ederek yoğuruyoruz. (Unu birden dökmeden, aldığı kadar olacak şekilde ilave etmenizi öneririm.)
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurumuzu vakit varsa bir müddet buzdolabında bekletiyoruz. (Bekletilmeden de işleme devam edilebilir)
  • Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
  • Tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlıyoruz.
  • Tezgaha bir miktar un serpip hamuru yaklaşık 1,5 cm kalınlığında açıp bir kalıpla kesiyoruz. (ben yuvarlak bir kalıp kullandım ancak farklı bir kalıp mesela çiçek kullanılabilir)
  • Hamurun yarısını kalıpla keserken ortası delik bir şekilde kesiyoruz. (ben yuvarlak kalıpla kestiklerimin yarısının ortasını daha küçük bir yuvarlakla keserek bu işlemi yaptım)
  • Yağlanmış tepsiye yarısı yuvarlak yarısı simit şeklinde (yani ortası boş) kesilmiş hamurları dizerek fırına veriyoruz.
  • Yaklaşık 8-10 dk da pişecektir, fırını sıkça kapağını açmadan kontrol etmekte fayda var.
  • Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kurabiyelerin yuvarlak olanının üzerine marmelat sürüyoruz.
  • Simit şeklinde olanların ise üzerine bir elek yardımı ile pudra şekeri serpiyoruz.
  • Marmelat sürdüğümüz kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpilmiş ortası delik kurabiyeyi koyup yapışması için hafifçe bastırıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails