9 Mart 2013 Cumartesi

TAVUKLU & SEBZELİ ÇİN USULÜ SPAGETTİ

Tavuklu & Sebzeli Çin Usulü Spagetti


Geçenlerde yaptığım bir akşam yemeği .. İçinde hem sebze, hem beyaz et hem de makarna olunca başlı başına bir şölen gibi oldu.. Aslında noodle ile tam bir çin yemeği formatında yapmak istemiştim ancak alışverişimi yaparken civar marketlerin hiç birinde noodle bulamadım. Ben de spagettiye çevirmeye karar verdim, sizler noodle ile deneyebilirsiniz.
Önden bir çorba, yanında nefis bir salata ile misafirlerinizi de ağırlayabileceğiniz gibi bir tarif olacağını düşünüyorum .. 

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 300 gr tavuk kalça kuşbaşı doğranmış
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı mısır konservesi
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kırmızı kambo biber
  • 3/4 paket spagetti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket yemeklik krema
  • 1/2 çay bardağı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet kesme şeker
  • su
Yapılışı:
  1. Spagettiyi normal şekilde makarna haşlar gibi tuzlu suda haşlayarak pişince süzüp soğuk su ile yıkayıp bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Kabak, havuç, soğan ve biberleri uzun ince şeritler halinde (jülyen) doğruyoruz.
  3. Sarımsakları soyup minik minik doğruyoruz.
  4. Büyük bir tavaya sıvıyağ koyup soğanları atarak sotelemeye başlıyoruz. Soğanlar yumuşayınca sarımsakları da ilave ederek sotelemeye devam ediyoruz.
  5. Kabak, havuç ve biberleri de ekleyerek sürekli karıştıra karıştıra (sebzelerin her yerinin pişmesi için) pişiriyoruz. 
  6. Bu sebzelerin üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek kısa bir süre kapağını kapatarak pişiriyoruz.
  7. Daha sonra krema, soya sosu ve diğer tüm baharatları ilave ederek sosumuzun yapımını tamamlıyoruz. (soya sos olduğu için tuz koymadık, siz damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz)
  8. Sosumuzun içine spagettileri ilave ediyoruz. Bir müddet beraber de kısık ateşte pişirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,


3 yorum:

sibelyalcincom dedi ki...

ellerinize sağlık bir tabakta güzel bir öğün olmuş sevgiler

GEZGIN dedi ki...

Eline sağlık Müge'cim. Ben noodle ile yapınca içine az miktarda soya filizi de katıyorum, o da güzel bir tat veriyor. Aklında bulunsun :)

Deniz dedi ki...

Pek özenirim ben de çin makarnalarına. Lakin denemeye pek fırsatım olmadı. Bu da çok lezzetli görünüyor. Çok da besleyici. Ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails