4 Eylül 2011 Pazar

CEVİZ DOLGULU KURABİYE

cevizli kurabiye

Şöyle ısırdığınızda ortasından kocamaannn cevizler çıkıyor hem de mis gibi tarçın kokulu. Bu kurabiye beş çayı keyfinizi arttıracak.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket margarin (Sana hamurişi kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un (hepsini birden dökmemenizi öneririm)
İç dolgusu için ;
  • 1 kase iri dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
  • Margarin, yumurta,pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz. Un ekleyerek tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru 15 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • İç malzemeyi bir kasede harmanlıyoruz.
  • Fırını 180 derece ısınmaya bırakıyoruz.
  • Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde açıyoruz. Ortasına cevizli harçtan koyup kapatarak yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz. Üzerlerine de birer parça ceviz koyup fırına veriyoruz.
  • Pembeleşince fırından alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails