- 2 adet yufka
- 4-5 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 çay bardağı sıvıyağ (arzuya göre mısırözü-ayçiçek ya da zeytinyağ kullanılabilir)
- 1 su bardağı un
- 1 avuç kadar ince kıyılmış maydanoz
- 1 avuç kadar ince kıyılmış dereotu
- 100 gr beyaz peynir
- tuz
- üzerine sürmek için yumurta sarısı
Bir kasede patatesleri ezip, maydanoz, dereotu ve peynir ile karıştırıyoruz. Arzuya göre tuz ilave edip iç malzememizin hazırlığını tamamlıyoruz.
İlk yufkayı tezgaha açıyoruz. Üzerine fırça yardımı ile sıvıyağ sürüyoruz. Bir elek yardımı ile yufkanın üzerine eşit miktarda gelecek şekilde un eliyoruz. (Fazla gelmemesine, topaklanmamasına dikkat edelim)
Yufkayı ortadan ikiye katlıyoruz. (yarım ay şekli alacak) Üzerine yine sıvıyağ sürüp tekrar un eliyoruz.
Yarım ay şeklinde duran yufkamızın geniş kısmına hazırladığımız iç malzemeyi boylu boyunca bir sıra halinde koyarak orta kalınlıkta bir rulo elde edecek şekilde sarıyoruz. Bu uzun ruloyu 3-4 parmak kalınlığında dilimliyoruz. (6 parçaya denk geliyor aşağı yukarı)
Aynı işlemi diğer yufkamıza da uyguluyoruz.
Dilimlediğimiz börekleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Yumurta sarısı ve bir miktar sıvıyağı bir kasede karıştırıp böreklerin üzerine sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle,
4 yorum:
Sanırım aynı kursa gidiyoruzzz:)) Benimki perşembe günleri 2 ile 5 arası..Bu hafta İznik gezisine gelicektim ama annem rahatsızlandığı için gelemedim malesef.
Nefis bir börek.Ellerine sağlık Mügeciğim.Fotoğraflar süper...
Kursa devam etmeniz ne guzel cok zevkli geciyor olmali
Borekler nefis olmus eline saglik
Sevgiler
nefis bir börek olmuş belli.. bende deniycem en acilinden. ellerine sağlık canım.
sevgiler
Yorum Gönder