14 Eylül 2009 Pazartesi

İFTAR SOFRASI 2 - VESİLESİ DOĞUMGÜNÜ

Geçtiğimiz hafta doğumgünüm nedeniyle iftarda ailecek bizim evde toplandık. 20 yaş dişlerimin bana verdiği azap nedeniyle bu sofranın hazırlığını malesef ben yapamadım. Canım annecim güzel elleri ile harika bir menü oluşturdu.


İftar soframızda:

Pastayı da canım annem elleri ile hazırlamıştı. Artık o da kendi klasiklerini farklı yöntemlerle sergilemeye başladı.

Bu pastayı da çilekli yaz tatlısını farklı şekilde uygulayarak yapmış. Kedidilerini kelepçeli kalıbın içerisine dizip kremayı orada uygulamış, servis etmeden az önce de kelepçeyi açtı. Kreması daha sıkı olsun diye pişirdikten sonra çırpma işleminde 1 yumurta ilave etmiş. Her zaman söylediğim gibi annem göz kararı tarif uygular, tıpkı tüm anneler gibi :) O nedenle burada verdiğim kremanın daha sıkı olması için unu çoğaltıp, sütü azaltmış da olabilir. Herhangi bir mutfak kazası oluşmaması adına uyarmak istedim. Ben de denediğimde size tam tarifi bildiririm.

Yaş 20'yi aşalı bir hayyyliii :) olmasına rağmen doğumgünüme 1 gün kala yirmilik dişim kendisinin de benimle büyümekte olduğunu acı bir şekilde gösterdi bana. 5 gündür bu acıyı çekiyorum. Malesef apse olduğu için de müdahale edilemiyor henüz :( Dün gece yine sağlığımızın ne değerli olduğu geldi aklıma, Allah'ım kimseyi ufacık ağrı ile bile karşılaştırmasın.

Geçtiğimiz haftaya dair yazacak daha çok şeyim var ama bugünlük bu kadar yeter.

Afiyetle kalın,

5 yorum:

Eya dedi ki...

Sevgili Mügecigim, öncelikle gecmis olsun. Bende bu aralara hastaliklarla bogustugumdan seni cok iyi anlayabiliyorum. Bir an önce iyilesmen dilegiyle,dogumgününü de kutluyorum, sevgiyle

zehra

Ordanburdanhayattan dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun ve nice seneler diliyorum. sağlık ve mutlulukla

Tuba dedi ki...

Muge'cim, ellerine saglik. Masa ve yemekler tek kelimeyle muhtesem gorunuyorlar. sevgiler..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

kutluyorum canım yeni yaşını..
ve çok geçmiş olsun.
sevgiler..

cafefora dedi ki...

mutlu yıllarrr(=

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails