5 Aralık 2006 Salı

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI

Zeytinyağlı Yer Elması



Kış sebzelerinden hemen hemen hepsini severim.Kereviz, pırasa, ıspanak...Hepsinin kendisine has özel lezzeti var tabii.Diğer yandan da faydaları.Pazar günü yerelması pişirdim.Yerelması çirkin şekli ile biraz turpu biraz da patatesi andırıyor.Şekli kötü ama son derece lezzetli bir sebze.Üstelik;şeker hastaları için süper bir gıda.Google'dan diğer faydalarını araştırınca bakın neler buldum...

*Vücudun direncini artırır.
*Kabızlığı giderir.
*Anne sütünü artırır.
*Bol idrar söktürür.
*Böbreklerin ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar.
*Romatizma ağrılarında şikayetleri azaltır.
*Cildin güzel olmasını sağlar.

Yani bu kadar faydaya insan ilaç niyetine yer bu sebzeyi..
Ama ben size ilaçtan daha lezzetli bir tarif vereceğim, yine pratik tabii ki :)

Malzemeler:

  • 1 kg yerelması
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 3 kesme şeker
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • Su (1-1,5 çay bardağı)

Yerelmalarını soyup, iri bir şekilde doğruyoruz. Havucu halka halka dilimliyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp hazırlıyoruz. Tenceremize tüm sebzeleri koyup üzerine de yıkanmış pirincimizi ilave ediyoruz. Üzerlerine tuz, zeytinyağ,su ve şekeri ekliyoruz. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.


Afiyetle & sağlıkla,

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellernize sağlık. harika görünüyor. bende artık sık sık yapıyorum. Nar ekşisi çok yakışıyor yer elmasına. öyle de deneyin derim:) sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails