23 Ağustos 2010 Pazartesi

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER

közlenmiş kırmızı biber



İşte beklenen son.. O kadar sıcak - soğuk farkının bir de vücuttaki direnç kaybının sonucu bu olacaktı. Hastayım.. Sürekli hapşırıyorum :(
Gözlerim birer pinpon topu büyüklüğünde .. Halbuki sahurda gayet iyiydim, hain sabaha karşı vurdu demek.

Akşama çok enfes bir sofraya davetliyiz. Ama bu hasta kafalı ne yaptı? Bu canım sofraya giderken fotoğraf makinasını evde unuttu :( Offf ne biçim başladı günüm yaa... Neyse umarım toparlanırım. Çünkü akşama her zerresinden keyif almak istiyorum yediklerimin :)

Ramazan'ı yarıladık sayılır. Hergün bir post projemde hasta - uykusuz - üşengeç falan demiyor beni yalnız bırakmıyorsunuz, çok teşekkür ederim sizlere.

Bugün şu ara iftar sofralarımda hep bulunan bir uygulamayı yayınlıyor olacağım. Yine çoğunuzun bildiği bir şey elbette, közlenmiş kırmızı biber. Bak şimdi aklıma geldi, bu kadar da C vitamini alıyorum hergün bundan yiyerek neden hasta oluyorum ben yaa?? Kırmızı biberde portakaldan bile daha çok C vitamini bulunuyormuş. Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili olan kırmızı biber, sindirimi kolaylaştıran, romatizma ağrılarına ve kramplara iyi gelen bir sebze.



Daha önce peynirlisini ve zeytinyağlı dolmasını paylaştığım kırmızı biber bu sefer son derece sade.

Bir tavada, közleme tenceresinde, fırında, ocağın üzerinde ve tabii ki muhakkak en lezzetlisi mangalda közlenen biberler soyulur. Soyma işlemi için şu pratik bilgiyi paylaşabilirim bilmeyenleriniz için. Sıcakken poşete konan biberler terleme yapacağı için kabuklarından daha rahat ayrılarak soyulacaktır. Çekirdekleri çıkartılan ve kabukları soyulan biberler ister dilimlenerek ister de bütün olarak servis tabağına alınır. Üzerine bir kaç diş sarımsak doğranır. Bolca zeytinyağ gezdirildikten sonra servis edilir. Bu şekilde ağzı kapalı bir kapta ya da kavanozda bir hafta kadar bozulmadan saklayabilir, istediğinizde hemen servis edebilirsiniz.



Afiyetle, sağlıkla

13 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun.Közlenmiş biberler nefis görünüyor.Her yemeğin yanında iştah açıcı bunlar.Acil şifalar diliyorum.

kalpkurabiye dedi ki...

çok geçmiş olsun Müge Hanım,
en kısa zamanda enerjinize ve sağlığınıza kavuşmanız temennimdr..
közlenmiş biberleriniz ise çok şık görünüyorlar... yaz mevsiminde en çok tüketilen sebzelerden..
yakışıyor herşeye vesselam..:)
sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Bende yeni yeni kurtulmaya çalışıyorum aynı hastalıktan. üstelik hamilelikten dolayı ilaç da alamadım. yatırmadı ama bayağı süründürdü yani:) Çok geçmiş olsun canım. Közlenmiş biberi çok severim ellerine sağlık. nefis de bir sunumu olmuş. İştah açıcı:)

özlem dedi ki...

çok geçmiş olsun. harika görünüyor biberler. ellerine sağlık

ebru dedi ki...

Sevgili Müge geçmiş olsun canım. Ellerine sağlık biber harika görünyor. Ben üzerine biraz da sirke ekiyorum. O şekilde de çok lezzetli oluyor.

Saglıklımutfak dedi ki...

Mügecim geçmiş olsun. ben hala atlatamadım canım . hapşuruk başladıktan sona ki 4 gün biraz perişan ediyor sonra yavaş yavaş düzeliyorsun . Ama sıkıcı bir süre dinlenmek gerekiyor. Bibere bir şey diyemiyorum zira bayılır vaziyette severim. sevgiler

biyasimadahagirdim dedi ki...

bayılırııım:)
geçmiş olsun, C vitaminli günler;)

Unknown dedi ki...

Mügecim nasılda güzel görünüyor el
lerine sağlık öpüyorum...

HamaratAbla dedi ki...

İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?

Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.

Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/

Abuk Kraker dedi ki...

Geçmiş olsun Müge'cim.

VeRaY dedi ki...

Geçmiş olsun Müge hanım!
Demek ki kırmızı biberi yemeye devam:daha çoook C vitamini depolamamız gerekiyor...
Ben bu aralar kış için hazırlık yapıyorum:kırmızı biberleri fırında közleyip,kabukları soyup,çekirdekleri çıkartıyorum ve 10'ar tane,üst üstte->poşete ve buzluğa atıyorum.Kışın çözdürüp tavada azıcık kızartıyorum,dilim dilim kesip,üzerine de limon suyu,tuz ve herkeze Afiyet olsun!
Ve ayrıca domatesli makarna içinde de minik minik doğrarım bu biberleri minik oğlum yesin diye(biber acıdır deyip duruyor:))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cok gecmis olsun,insallah daha iyisinizdir...

kirmizi biberleri görünce gecen aksam rüyamda gördügüm bordoya yakin rengi olan bir bavul dolusu kirmizi biberler geldi gözümün önüne,rüya iste!

Saglikli iftarlara...

modda twin dedi ki...

emegine saglık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails