7 Ocak 2010 Perşembe

YENİ SENENİN İLK KAHVALTI SOFRASI & BOL DİLPEYNİRLİ OMLET

kahvaltı


Bu sofranın devamı 9 kişilik bu kahvaltı ile geldi.
Menü çok kalabalık değil, az ama öz.. Klasik kahvaltılıklara renk katan, Actifry'da bayıla bayıla kızarttığım patatesler ve yumurta seçenekleri oldu. Seçenek diyorum, malum Engin'e alengirli bir şeyler yedirmek mümkün olmaz. O nedenle patatesin yarısı patatesli yumurta olarak sofraya kondu.

Alternatif olarak şefin yumurtası olarak övgü toplayan bu omleti yaptım. Şefin yumurtası , evde ne varsa metodu ile yapıldığı için :) Kendimi övdüğümü sanmayın sakın :)

dilpeynirli omlet

9-1 (Bu Engin oluyor) :) 8 kişiye yetecek kadar büyük yaptığım bu omleti bol dil peyniri ile çeşnilendirdim.

Malzemeler:

  • Yumurta (Ben 7 adet kullandım, herkese yetmesi için, siz kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İnce kıyılmış kırmızı biber (kambo biber)
  • Karabiber, Pulbiber, tuz
  • İnce dilimlenmiş dilpeyniri
  • Tereyağ

Yumurtaları bir kasede çırpıyoruz. İçerisine baharat, maydanoz ve ince kıydığımız biberleri de ekleyip tekrar çırpıyoruz. Tavada tereyağını eritip tüm yumurta karışımını tavaya döküyoruz. Altı iyice pişince üzerinin de pişmesi için ocağı kısıp bir müddet kapakla tavayı kapatıyoruz. İyice pişen omletin üzerine dil peyniri dilimlerini dizip omleti ikiye katlıyoruz. Omletin ısısı ile eriyen peynirler hakikaten hoş bir lezzet katıyor.

Bu arada bizim caddeye Komşu Fırın açılalı beri başım dertte :( Harika bagetleri var ve dayanamıyoruummmm !

15 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel görnüyor sofran:)komşu fırın için dediklerine katılıyorum bizim burayada açıldı bayıla bayıla alıyorum her lezzetinden:)yumurta kahvaltıda çok iyi gidiyor başlı başına bir öğün bile olabiliyor.

MUTFAKISTAN dedi ki...

Cok guzel bir kahvalti masasi
Afiyet olsun
Sevgiler

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Omlete bayıldım.Ama en çokta annenin diktiği runner a bakıyorum.Yılbaşı masasında ve kahvaltı masasında çok şık duruyor Mügecim.Annenin ve senin ellerine yüreğine sağlık.Sevgiler.Mine

durutarifler dedi ki...

Sohbetiniz bol olsun. Sofralarınızdan dostlarınız eksik olmasın. Ata'nın dershanesinden dolayı bizde böyle keyifli sofralar seneye kadar hayal oldu :))

İlker Ergin dedi ki...

müge'cim sofra çok güzel,eminim masa başında yapılan güzel sohbetlerle daha güzelleşmiştir.Ellerine sağlık.Nice sağlıklı sofralarınız olsun....
Sevgiler...

MMO dedi ki...

Harika bir sofra olmuş. Omlet de müthiş görünüyor. Kahvaltımı ettim ama gene kahvaltı edesim geldi! Ellerinize sağlık. :)

ceydabural dedi ki...

yemek bahane, sofra şahane :)

birsence dedi ki...

sofra süper geçen hafta sonu doya doya kahvaltı edemedim hayalim bu pazarın seninki kadar güzel bir sofrada kahvaltı yapmak..ellerine sağlık canım..

Yemekbahane dedi ki...

Ne yalan söyliim pek umutsuz koymuştum, bu omlet yazısını. Şimdi kimse kapımı çalmaz derken bu birbirinden değerli yorumlarınızı almak beni çok mutlu etti. Sağolun varolun.
Hepinize teşekkür ederim.

Sevgiler
Müge

Sanat Notları dedi ki...

Mügecim bu şahane omletleri yeme şerefine eriştik biz. Gece yetmiyormuş gibi birde sabah çalıştırdık seni ama hem daha çok beraber olabildik hemde 2010 a harika bir sofrayla girdik, ellerine sağlık canım arkadaşım,

Unknown dedi ki...

Sevgili Müge, omletine bayildim... Ne güzeldir degil mi, dostlarla sohbet... Hele o sohbet böyle bir sofrada olursa! Ellerine saglik... Sevgilerimle,,,

Ordanburdanhayattan dedi ki...

az olsun ama öz olsun bence de. omlet çok güzel ellerine sağlık

HaNdE... dedi ki...

hepsi harika da...ben örtüne bayıldım!! :))

Behiye Sönmez dedi ki...

kahvaltı sofranız omletiniz herşey çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık sevgiler

biri dedi ki...

Omlet güzel görünüyor

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails