7 Ağustos 2011 Pazar

KIRMIZI BİBERLİ PATLICAN SALATASI

Kırmızı Biberli Patlıcan Salatası


Sizlerden gelen güzel yorumların yanında bir sürü de sevgi ve hoş temenni dolu mailleriniz de olunca insan yazamasa da unutulmadığını hissediyor. Hepinize teşekkür ediyorum.
Arascık 3 ayı geride bıraktı çok şükür artık ve verdiği tepkilerle bizi mest eder durumda. Hele gözlerimin içine baktığında kendimden geçiyorum diyebilirim. Yine aynı dua ile her isteyene nasip etmesini diliyorum Allah'ın bu duyguyu.
Her şey yolunda gitse de maalesef bir reflü ve inek sütü proteini alerjisi problemimiz var. Neyse ki gereken tedaviyi uyguluyoruz da o ilk günlerdeki sıkıntıları geride kaldı. Yeni anne adaylarına tavsiyem bulgularınızı hemen doktorunuzla paylaşın ve erken önleminizi alın. Aras, anne sütü yetersiz olduğu için Aptamil mama içerken son derece huzursuz oluyordu. Mama sonrasında sürekli ağlamaklı ve sıkıntılıydı. Sonra sonra öksürük başladı, derin ve tok sesli öksürükler... Bu öksürüklerden korkup yazlıkta olduğumuz için kendi doktoru dışında bir doktora muayeneye götürdüğümde, soğuk algınlığı teşhisi kondu ve o doktor antibiyotik yazdı. Bundan şüphelenip, henüz 1 aylık çocuğa antibiyotik yazılır mı diye kendi doktorumuzu aradım. Hemen Aras'ı görmek istedi ve biz apar topar İstanbul'a döndük, meğer Aras reflü olmuş ve reflüyü mamanın içerisindeki inek sütü proteini tetiklemiş. Çok şükür şimdi farklı bir mama kullanıyoruz. Tabii bu antialerjen mama (Pregomin AS) bir hayli pahalı. Bunun için Cerrahpaşa'dan rapor aldık ve SGK ayda 8 kutusunu karşılıyor. Yani eğer bu tip bulgularınız olursa ve tedavi gerektirirse devlet mama konusunda destek veriyor. Şimdi çok şükür kusma, huzursuzluk ve öksürük kalmadı. Temennim ek gıda sürecine gelene dek bu alerjinin vücut tarafından unutulması ve rahatça ek besinlere geçebilmemiz.
Aras'ın yeme düzeninden bizimkine geçelim :) Yaz meyve ve sebzelerinden bahsetmiştim enginar dolmasından bahsederken. Tabii ki yazın en güzel nimetlerinden biri de patlıcanın bolluğu. Patlıcan da sık sık soframızda bu aralar. Annemin pazardan aldığı köz tenceresi ile son derece pratik şekilde közleyip tüketiyoruz. Daha önce manca adını da verdiğimiz soğanlı sarımsaklı, domatesli patlıcan salatası tarifini paylaşmıştım. (Bu arada en kısa zamanda o fotoğrafı da değiştirmem lazımmış, beni salatadan soğuttu) :))
Bu seferki de ondan aslında pek farklı olmasa da yine de paylaşmak istedim. Tabii bunda yazacak yeni tariflerin olmamasının da payı var :) İftar sofrasında değerlendirmek üzere buyurun malzemeler:

Malzemeler:
  • 4 adet bostan patlıcan
  • 5 adet kırmızı yağ biberi (kambo biber)
  • 5 adet çarliston biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım bağ maydanoz
  • Zeytinyağ-limon-tuz
Yapılışı:
  • Patlıcan ve biberleri közlüyoruz. Soğuyunca kabuklarını soyup doğruyoruz.
  • Sarımsakları havanda dövüyoruz. Maydanozları iri şekilde kıyıp hazırlıyoruz.
  • Tüm malzemeleri karıştırıp servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,



16 yorum:

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun şimdi iyi olmasına sevindim..ellerinize sağlık.. sevgiler..

dedi ki...

patlıcanın en sevdiğim hali elinize sağlık :)

geçmiş olsun. hayırlı ramazanlar

LeylaK dedi ki...

çok geçmiş olsun... patlıcan şahane, salatası da öyledir tabi :) hayırlı iftarlar..

Betül KAVAL dedi ki...

çok geçmiş olsun mügecim. Kağanda da aynı problem vardı bende özel mama ile büyüttüm onu. hala daha reflü tedavisi görüyor.

sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

bu arada patlıcan harika. ellerine sağlık..

sevgiler

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Geçmiş olsun, temenni ettiğin gibi alerjisi ortadan kalkar ve inşallah yaptığın mamaları, sonra da güzel güzel yemekleri yiyen yiğit bir oğlan olur. Sevgiler

bienal dedi ki...

Arascık'a çok geçmiş olsun...

yemekbahane, minik aras şahanedir umarım diyorum ve sevgilerimi iletiyorum.

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun...
Salata nefis ellerine sağlık

Gülcan dedi ki...

çok geçmiş olsun. salata harika olmuş ellerinize sağlık. sevgiler.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Fakültede bir hocamız derste anlatmıştı.Bir yakının bebeğinin bezinde kan lekesi görülmüş idrardan kan geliyor doktora gidilmiş ve alerjik denmiş ama sadece anne sütüyle beslenen bir çocuk nasıl olur derken anlaşılmış annenin yediği sütlü gıdalar nedeniyle oluyor ve derhal inek sütü kesilmiş keçi sütü doktor tavsiye etmiş keçi sütüne geçtikleri an ve annede dikkat etmesiyle çocuğun bu kanaması bitmiş.Çok ilginç gelmişti felsefe profesörü dünyanın geldiği hali bunun üzerinden de okuma yapmıştı bende birkaç kere anlattım hatta annemde onayladı eçi sütü noktasında inekle arasındaki farkı.Çok geçmiş olsun ufaklığa,acl şifalar dileğiyle.Ellerinize sağlık salata için bizde çok yapılır patlıcan salatası ama kırmızı biberi böyle eklemezdik denenmeli.hayırlı ramazanlar.

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun arasa.Evet anlattıgın gibi çocugumuzdaki bulgulara çok dikkat etmek gerekiyor.daha başında anlarsan neler oldugunu tedaviside kolay oluyor.

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Oncelikle cok gecmis olsun Aras bebege, bizde 7 aylik olduk bekliyorum kizimin gun gun gelmesini senelerin ozlemi birikti icimde dediginiz gibi Rabbim herkese taddirsin bu duyguyu, ilk defa duydum bebek mamasi icindeki inet sutunun bebege bu denli zrar verebilcegini simdiden aklimda bulunsun insallah kisa zamanda toparlanir Aras bebek. Salatan icinse ellerine saglik patlican mevsiminde en guzel salata olmus.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

aras bebeğe geçmiş olsun .....çabuk büyüsünde annesinin yaptığı cici yemeklere geçsin artık dimi ama.....patlıcanda nefis...ellerinize sağlık...

GEZGIN dedi ki...

Müge'cim, çok çok geçmiş olsun. Allahtan kendi doktorunu aramışsın yoksa Antibiyotikten medet umup bekleyecektiniz.

Lezzet Karnavalı dedi ki...

patlıcan salatasına kırmızı biberi ben de çok yakıştırırım. elinize sağlık,pek lezzetli görünüyor ..

çok geçmiş olsun bu arada..

KlasFoto dedi ki...

şahane bir salata , deniyeceğim bunu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails