5 Nisan 2007 Perşembe

FENER TUTKUSU

Image Hosted by ImageShack.us


Bir erkek için pasta yapıyorsanız önce takımını sorgulamak en iyi alternatifmiş.Ee.. bir de çok yakınen tanımıyorsanız bu en iyi çözümmüş diyebilirim.

Bu pastayı geçen gün yaptığım gibi geniş zamanlarda yapma fırsatım malesef olmadı..Ondan mıdır nedir, sanki bir önceki daha başarılı gelmişti bana şeker hamuru kaplama ve modelleme anlamında.Ama olsun yine de herbiri bir tecrübe oluyor benim için.Daha gitmem gereken çok yol var pasta konusunda.İnanılmaz keyif alıyorum bunu söylemem gerek.İşten eve saat kaçta dönersem döneyim mutfağıma girip önlüğümü takmak beni çok mutlu ediyor.Anneme geçen gün benim işim bu olmalıymış bile dedim itiraf ediyorum.

Fener Tutkusu'nun pandispanyasını Çikolatalı Muzlu Pasta tarifindeki gibi uyguladım. Bu kek inanılmaz güzel bir kek oluyor. Kendinden hafif ıslak , yumuşacık, pasta yapmaya çok elverişli bir tarif. Ben bu sefer içerisine bir paket de Finesse Bourbon aroması ilave ettim, nefis bir tat verdi.

Keki pişirip, bir gece streç filme sarılmış halde beklettim.

Kekin arasına çikoltalı fındık aromalı Cremole sürdüm. Ben, paketin üzerindeki tarife göre yapmadım, sadece 2 bardak süt ile çırptım, böylelikle daha koyu bir kıvam elde ediliyor.
Cremole'nin üzerine ince muz dilimleri dizdim ve kekin diğer yarısını üzerine kapatıp, yine çikolata ganaj ile tüm pastayı sıvadım.

(Çikolata ganaj, 200 gr krema , 240 gr eritilmiş çikolata)

Şeker hamuru ile süslemeyi tamamladım.

Sevgiyle kalın !

9 yorum:

Pasta Cafe dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Bir fenerbahçeli olarak seni tebrik ediyorum.
Sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Bende galatasaraylı psta isterim . ellerine sağlık canım çok güzel olmuş Şeker hamuruyla oynamak çok zevkli ama yerken o kadar zevk aldığımı söyliyemem

Adsız dedi ki...

Müge,
Bu hızla birkaç pasta daha gündeme gelecek sanırım ne dersin:))
Şaka bir yana ellerine sağlık pasta çok hoş duruyor, atkıya bayıldım. Sevgiler,

Tuba dedi ki...

Muge'cigim, pastalik kursunun verimli sonuclarini taaa buralardan gormek bile mumkun. Guzel calismalarinin devamini diliyorum. Sevgilerle,

Adsız dedi ki...

Müge'cim pastan çok güzel olmuş ama bir cimbomlu olarak sarı kırmızılı bir pastada fena olmaz hani, ellerine sağlık, sevgiler.

Yemekbahane dedi ki...

Herkese merhaba !

Fenerlileri sevindirdiğime sevindim :) Cimbomlulara söz en yakın zamanda bir de sarı kırmızı bir pasta yapıcam..
Şeker hamuru çok sevkli gerçekten.Ben kendim yapıyorum şeker hamurunu ..Bir de buna acemiliğim eklenince bazen zorlaşıyor işim.Ne kadar çok pasta yaparsam o kadar çok elim alışacak, o nedenle Burçin haklısın, pasta yapmaya devam.
Sizlerin yorumları da beni çok motive ediyor bunu söylemeden geçemem.
Hepinize ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler,
Müge

hayat dedi ki...

Müge'ciğim,pasta harika olmuş.Ellerine sağlık.Oğlum görmesin fenerli olduğu için anne banada der ama mümkünmü senin gibi yapmak.Marifetlisin kardeşim:)maşallah tekrar ellerine emeğine sağlık.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

çok güzel bir pasta bu ama sarı kırmızı olanından istiyorum ben de :))
canım benim ben de seni davet ediyorum yeni oyuna... katılmadıysan tabi daha önce ve tabi ben henüz katılamadığım için senin davetine kabul edersen tabi....sevgiler...

Nukhet dedi ki...

Aynen dedigin gibi Muge
Her pasta yeni bir tecrube, yeni seyler ogrenme. Ellerine ve emegine saglik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails