20 Aralık 2024 Cuma

FIRINLANMIŞ EZİLMİŞ MİNİ PATATES SALATASI

 



Çok büyük iddia ile geldim, bu patates salatasını yerken "Biz ne yiyoruz?" diye sorulacak :) Çünkü aynen öyle soruldu, biz ne yiyoruz :)


Malzemeler: 

  • 1/2 kg mini patates
  • 1 yemek kaşığı kajun baharatı
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet limon suyu
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet mor soğan 
  • 15-20 adet kornişon turşu
  • 1 avuç maydonoz
  • Zeytinyağ
  • Tuz, Karabiber
Yapılışı:
  1. Patateslerimizi soymadan kabukları ile haşlıyoruz. 
  2. Haşlanan patatesleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp bir bardağın altı ile eziyoruz. 
  3. Yayılmış ezilmiş patateslerin üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve kajun baharatı serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Pişen patateslerimizi gelişigüzel şekilde kesiyoruz.
  5. Bir kasede yoğurt, mayonez, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber karıştıyoruz.
  6. Bu karışıma minik minik doğranmış, soğan, maydonoz ve turşuyu ekliyoruz.
  7. Patatesleri de son olarak ekleyip salatamızı hazır hale getiriyoruz.
Not: Ben yılbaşı süslemesi olması sebebiyle bir kozalak efekti vermek adına kaşıkla şekillendirip üzerine bademler dizerek servis yaptım.

Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails