Tarif benim klasiklerimden, sadece iki renk yaparken kakaoluda bir tık yılbaşı aroması katıverdim
BASTON KURABİYE
Malzemeler:
- 1 adet yumurta sarısı
- 250 gr tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Un (yumurta büyüklüğü ve yağ nedeniyle ölçü vermemeyi tercih ediyorum)
- Yumurta sarısı, tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurma kabına alalım.
- İkiye ayırdığımız anda hamurun kıvamına henüz gelmemesi gerekiyor çünkü kakaolu tarafa ekstra kuru malzemeler ekleyeceğiz, o nedenle un ekleyelim ama hala ele yapışır durumdayken hamurumuzu ikiye ayıralım.
- Beyaz kalacak olan hamura rahatça rulo yapacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edelim.
- Diğerine ise kakao ve tarçını ilave edelim sonrasında aynı şekilde rahat rulo yapabileceğimiz kıvama gelene kadar un ekleyelim.
- Her iki hamurumuz hazır olunca yarın ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayalım.
- Hazırladığımız yuvarlakları önce sırayla rulo yapalım yani bir beyaz rulo ve bir kakaolu rulomuz olsun.
- Bu ruloları birbirine saralım ve bastırmadan birlikte rulo olarak bir ileri bir geri tezgahta şekil verelim.
- İki renkli rulomuzun üst kısmını baston şeklinde kıvıralım ve yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- 170 derecede 15 dk pişirip soğutalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder