20 Aralık 2024 Cuma

BASTON KURABİYE






Tarif benim klasiklerimden, sadece iki renk yaparken kakaoluda bir tık yılbaşı aroması katıverdim 🫰 


BASTON KURABİYE 

Malzemeler: 

  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 250 gr tereyağ 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket vanilya 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • Un (yumurta büyüklüğü ve yağ nedeniyle ölçü vermemeyi tercih ediyorum) 
Yapılışı 

  1. Yumurta sarısı, tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurma kabına alalım. 
  2. İkiye ayırdığımız anda hamurun kıvamına henüz gelmemesi gerekiyor çünkü kakaolu tarafa ekstra kuru malzemeler ekleyeceğiz, o nedenle un ekleyelim ama hala ele yapışır durumdayken hamurumuzu ikiye ayıralım. 
  3. Beyaz kalacak olan hamura rahatça rulo yapacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edelim. 
  4. Diğerine ise kakao ve tarçını ilave edelim sonrasında aynı şekilde rahat rulo yapabileceğimiz kıvama gelene kadar un ekleyelim. 
  5. Her iki hamurumuz hazır olunca yarın ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayalım. 
  6. Hazırladığımız yuvarlakları önce sırayla rulo yapalım yani bir beyaz rulo ve bir kakaolu rulomuz olsun. 
  7. Bu ruloları birbirine saralım ve bastırmadan birlikte rulo olarak bir ileri bir geri tezgahta şekil verelim. 
  8. İki renkli rulomuzun üst kısmını baston şeklinde kıvıralım ve yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. 
  9. 170 derecede 15 dk pişirip soğutalım. 
Afiyetle, sağlıkla 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails